nemzetisport.hu 2015.09.25 10:50 Frissítve: 2015.09.25 12:36

Férfi kézi: biztos nem magyar edző lesz Ortega utódja

Fonyó Károly, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának elnöke elmondta, hogy biztos nem magyar edző lesz a hét elején menesztett Carlos Ortega utódja.

 

„A klub érdeke az, hogy mielőbb találjuk meg Carlos Ortega utódját, és ennek szellemében keményen dolgozunk is azért, hogy jó és gyors megoldás születhessen – nyilatkozta Fonyó Károly klubelnök a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. – Amint arra számítani lehetett, több, egytől egyig neves és sikeres külföldi szakember jelezte, hogy szívesen venné át a váltóbotot, de tőlük függetlenül mi is felvettük a kapcsolatot néhány szóba jöhető mesteremberrel. Mindent összevetve hatnál is több potenciális vezetőedző közül választhatjuk ki az utódot. Hogy mikor, arra ma még nem tudok választ adni. Aligha okozok meglepetést azzal, ha bejelentem, hogy magyar edző biztosan nem lép Carlos Ortega helyébe. Amíg az őrségváltás le nem zajlik, teljes bizalmunkat élvezve az eddigi másodedző, Xavier Sabaté kezében a kormánykerék, akit kiválóan felkészült szakembernek tartunk. Kívánjuk neki, hogy a hirtelen jött új helyzetben szombaton higgadtan és jól irányítsa a csapatunkat, amelyet ugyanolyan jól ismer, mint az eddigi főnöke.”

A Telekom Sporthír Szolgálathoz olyan hírek is eljutottak, hogy a veszprémi klub egy Katarban dolgozó első vonalbeli edzővel is igyekezett volna megállapodásra jutni, aki viszont a neki közvetve feltett kérdésre válaszolva a feltevést megcáfolta. Szerinte a veszprémi utód „Északról” is jöhet, de ennek a valószínűségét csupán 50 százalékra becsülte. Nem mellesleg Veszprémben meghatározatlan időre hírzárlatot rendeltek el, ami azt jelenti, hogy a klubvezetőkön kívül egyelőre senki sem nyilatkozhat.

A magyar bajnokcsapat szombaton a BL-ben a német Flensburgot fogadja.

 

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.