H. Á.
MTI
2023.02.22 17:00 Frissítve: 2023.02.22 17:36

Férfi kézi: áprilisban műlencsebevarrás vár Juhász Ádámra

Április közepén műlencsebevarrás vár Juhász Ádám válogatott kézilabdázóra, akinek a bal szeme január elején sérült meg súlyosan.

A válogatott edzőtáborában sérült meg (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„A körülményekhez képest most már jól vagyok, de a szemem még nem tökéletes. A hét elején a kontrollvizsgálaton jónak találták ahhoz, hogy egy utolsó, negyedik műtétet is elvégezzenek rajta. Jó esély van rá, hogy az megoldja majd a problémámat, és teljesen visszakapom a látásomat” – nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornán a portugál Benfica irányítója.

Juhász az olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt Telkiben sérült meg, amikor a válogatott tagjaként edzés előtt a bemelegítéshez használt gumiszalag lecsúszott a talpáról, és nagy erővel a szemébe csapódott. Mint felidézte, eleinte a bal szemére semmit sem látott, és sokáig az orvosok sem voltak biztosak benne, hogy ez a helyzet valaha megváltozik, de a harmadik operáció után már azt mondták, vissza fog térni a látása. A negyedik műtétet egy németországi kórházban ugyanaz a magyar professzor végzi majd április 18-án, aki a harmadikat is csinálta.

„Műlencsebevarrásra lesz szükségem, mert a saját szemlencsém az ütéstől úgy megsérült, hogy elkezdett elhomályosodni. Azok a kis izmok teljesen elszakadtak, amelyek a pupillát szűkítik és tágítják, ezért az íriszemhez is hozzá kell nyúlni. Az orvos szűkre összehúzza a pupillát, mozogni a későbbiekben sem fog, de megmarad egy középszűk méreten, úgyhogy nem fogja zavarni a fény, és a fókuszálásban is segít majd” – magyarázta Juhász.

Hozzáfűzte: a felépülési idő várhatóan három-hat hét lesz, és bár már most elkezdhetne kézilabdázni, a klubjával még megy az egyeztetés, hogy mikor kell visszautaznia Lisszabonba. Mint rávilágított, nem biztos, hogy megér bármiféle kockázatot a visszatérése az újabb műtétig, de ezt majd a klubjánál eldöntik.

A 46-szoros válogatott irányító szerint egyelőre nehéz megmondani, hogy ebben a szezonban pályára léphet-e még, ez attól is függ, hogyan sikerül a negyedik műtétje, és fizikálisan mikor jön teljesen rendbe, de mivel Portugáliában június közepéig tart a bajnokság, ha lehetséges, még szeretne játszani.

2023.03.30 14:59:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak ellenfele a legjobb nyolc között a lengyel Kielce lesz, amellyel május 10–11-én és 17–18-án csapnak össze.

2023.03.29 23:35:27

Kézilabda nemzetisport.hu

A Ferencváros vezetőedzője szerint az őszi rossz formát több bajnoki és kupatalálkozó is megsínylette.

2023.03.25 15:48:57

Kézilabda nemzetisport.hu

2002 után nyert ismét a Bajnokok Ligájában kieséses párharcot a Ferencváros, a következő ellenfele a Metz.

2023.03.22 15:30:38

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak már az első félidőben 13 góllal vezettek, majd magabiztos győzelmet arattak.

2023.03.21 18:38:12

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hányszor derült már ki, hogy ebben az esetben nem számít az aktuális forma?