NAGY PÉTER 2019.12.08 00:59

Döntő helyzet – Nagy Péter jegyzete

 

Jorge Maqueda, a Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosa a Veszprém utolsó támadásnál megcsinálta a cselt, és akkor bevillant: pénteken a női világbajnokságon, hasonló szituációban, hasonló szabálytalanságért nemcsak kiküldték Kovacsics Anikót, még hétméterest is lőhettek a románok, pontosabban Cristina Neagu. A CSM Bucuresti világklasszisa (mert hát ki az, ha ő nem?) a kilencedik értékesített büntetőjével az Elnök-kupába „küldte” női válogatottunkat Japánban, nekünk, szurkolóknak pedig csak az motoszkált a fejünkben, hogy tényleg mi vagyunk az a nemzet, amelyet a „bal sors régen tép”.

A Veszprém Arénában viszont nem járt hetes a spanyol világbajnok jobbátlövő meglökéséért, igaz, egy „mezei” alapszakasz-mérkőzésen a tét sem akkora. Már a bajnoki végeredmény szempontjából. Maquedának azonban ez a meccs más volt, mint a többi, és nemcsak azért, mert ez a legnagyobb magyar rangadó, hanem mert a héten napvilágot látott, hogy a csongrádiak lejáró szerződésű kézilabdázója épp aktuális ellenfelénél köthet ki a következő idényben... Márpedig ember legyen a talpán, akinek a teljesítményét nem befolyásolja egy ilyen felvetés, főleg mert egyre nagyobb lehet rajta a nyomás, hiszen mindkét magyar élcsapattól megkapta az ajánlatot, így most el kell döntenie, hol folytatja pályafutását, és a szurkolók ellenszenvét valamelyik oldalon mindenképpen kivívja...

Nos, Maquedával pontosan ez történt, hatványozottan befolyásolta a játékát a pletyka: habár senki fejébe sem láthatunk bele, azt azért igen, ha valaki indiszponáltan játszik. Márpedig ha a spanyolt az utolsó támadásnál nem állítják meg, talán döntetlenre menti a találkozót, és talán mennybe megy Szegeden. De nem ment.

2021.01.21 17:43:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A férfi kézilabda-válogatott újabb győzelmet aratott, immáron a középdöntőben, szombaton jönnek a lengyelek.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.