Férfi kézi: lengyel válogatott jobbátlövőt igazolt a Szeged

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 10:28
null
Szymon Dzialakiewicz a következő idényben már a Szegedet erősíti (Fotó: pickhandball.hu)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő OTP Bank-Pick Szeged a hivatalos honlapján jelentette be, hogy nyártól élő 1+1 éves szerződést kötött a lengyel válogatott jobbátlövővel, Szymon Dzialakiewiczcel.

 

Szymon Dzialakiewicz 2000. február 17-én született Lengyelországban, Legnicában, és a helyi klubban, az UKS Dziewiatka Legnicában kezdett el kézilabdázni. 2016-ban az SMS Gdanskhoz igazolt, majd 2019-ben a szintén lengyel Gwardia Opole játékosa lett. 2021-ben állt légiósnak, a német VfL Gummersbach szerződtette. A mostani idényt a svéd Redbergslids IK-ban tölti. A lengyel válogatottban eddig 13 meccsen lépett pályára és 25 gólt szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen profi és nagyszerű eredményeket elérő csapathoz csatlakozhatok. Az OTP Bank-Pick Szeged nagy múltú klub, csodás szurkolósereggel a háta mögött. Már számolom vissza a napokat, hogy elkezdhessem a közös munkát a kerettel, találkozhassak a szurkolókkal, pályára léphessek abban a gyönyörű arénában, amelynek komoly híre van Európában. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzek, hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy megmutathassam, mire vagyok képes. Ígérem, minden meccsen a győzelemért küzdök a kék mezben” – nyilatkozta a klubhonlapnak Dzialakiewicz, aki a Szeged ötödik igazolása a 2023–2024-es idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik