Női kézi: Rasmussen dán válogatottakkal erősítene Siófokon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.02. 17:52
null
Dánia negyedik lett a decemberi Európa-bajnokságon (Fotó: AFP)
Kedden hivatalossá vált, hogy Lars Rasmussen veszi át a nyáron a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok irányítását. A 40 éves szakember az egyik dán televíziónak elmondta, hogyan erősítené meg a Balaton-parti csapat keretét.

 

A dán TV2 riportere rákérdezett Rasmussennél, tervezi-e, hogy a honfitársai közül igazol új klubjához, a Siófokhoz. A tréner határozott igennel felelt.

„Naná, azon vagyok! – mondta Rasmussen, aki világossá tette, dán válogatottak is vannak a kiszemeltjei között. – Van néhány izgalmas és tehetséges játékos Dániában, de nehéz őket megszerezni, mert a legtöbbjük élő szerződéssel rendelkezik.”

„Világos, hamar meg kell győznöm a kiszemelt játékosokat, hogy a Siófok jó választás – magyarázta a dán mester. – Ezek a játékosok nyilván szeretnének a Bajnokok Ligájában szerepelni, de ide igazolva el kell fogadniuk, hogy egy évig esetleg csak a magyar bajnokságban és a kupában játszanak. A második szezonomban már az EHF-kupában akarom látni a csapatot.”

A magyar női válogatott szövetségi kapitányának öccse, Lars Rasmussen a nyáron veszi át az NB I-ben jelenleg 8. helyén álló Siófok irányítását. A dán tréner szerződése három évre szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik