Női kézi: gyökeres változások Siófokon – öt játékos és az edző is távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 14:56
null
Christian Dalmose vezetőedző mellett öt játékos is távozik Siófokról (Fotó: siofokkc.hu)
Gyökeres változások a Siófok női kézilabdacsapatánál! A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Christian Dalmose vezetőedző, valamint öt játékos, Macarena Aguilar, Silje Petersen, Daniela Piedade, Valentyina Szalamaha és Irinya Nyikityina távozik az együttestől.

 

„A Siófok 2015. március 27-én azzal a határozott céllal nevezte ki a dán Christian Dalmosét vezetőedzőnek, hogy a 2015–2016-os bajnoki szezonban a csapat dobogós helyezést érjen el a bajnokságban és kiemelkedő eredményt a nemzetközi kupasorozatokban. Az elvárt eredmények elmaradása miatt a klub vezetősége értékelte a kialakult helyzetet. A gyenge szereplésben közös a játékosok és a menedzsment felelőssége, a megfelelő következtetéseket le kell vonni” – olvasható a klub honlapján.

A Siófok a mögöttünk hagyott idényben csak a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban, míg az EHF-kupából a későbbi győztes Dunaújváros ellenében már a legjobb tizenhat között kiesett.

„A jövőben új koncepció mentén kell tovább építeni a klubot, ezért az a döntés született, hogy a Siófok KC Christian Dalmose vezetőedző, és a játékosok közül Daniela Piedade, Macarena Aguilar, Silje Petersen és Valentyina Szalamaha szerződését közös megegyezéssel felbontja. Irina Nyikityina megállapodása lejár, így ő szintén távozik a klubtól” – írja a siofokkc.hu.

Az új vezetőedző személyével, a jövő évi játékoskerettel és az új koncepcióval kapcsolatban a Siófok honlapja későbbre ígért tájékoztatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik