Kézi: férfiakról nőkre váltott, vele mennek a hazai vb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.03. 16:11
A lengyel férfiválogatottól januárban távozó Michael Bieglert nevezték ki a német női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának. Az 54 éves szakember megbízatása 2017. december 31-ig szól, így a németek vele vágnak neki a jövő évi hazai világbajnokságnak.

Mint ismert, a német szövetség a közelmúltban közös megegyezéssel szerződést bontott Jakob Vestergaarddal, akinek hamar megtalálták az utódát. Biegler a januári férfi Európa-bajnokságon még a lengyel válogatottat irányította, de lemondott azt követően, hogy nem tudta a négy közé vezetni a házigazdát.Mint ismert, a német szövetség a közelmúltban közös megegyezéssel szerződést bontott Jakob Vestergaarddal, akinek hamar megtalálták az utódát. Biegler a januári férfi Európa-bajnokságon még a lengyel válogatottat irányította, de lemondott azt követően, hogy nem tudta a négy közé vezetni a házigazdát.

A német női válogatottnál szintén azt várják tőle, hogy négy közé jussanak a 2017-es hazai vb-n.

A németeknek jó esélyük van kijutni a 2016-os Európa-bajnokságra, a selejtezőcsoportjukban a második helyen állnak a már biztos Eb-résztvevő franciák mögött. Az utolsó két mérkőzésükön a két ponttal mögöttük található Svájccal és Izlanddal játszanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik