Férfi kézi: bíróság elé kell állniuk Karabaticéknak

Vágólapra másolva!
2015.04.03. 12:12
Többek között a legnagyobb francia kézilabdás sztárnak, Nikola Karabaticnak is bíróság elé kell állnia a 2012 májusában játszott Cesson–Montpellier meccs ügyében, ahol állítólag fogadási csalás történt.

Lezárult a hosszan tartó nyomozás, amely után összesen tizenhat személynek kell bíróság elé állnia. A legnagyobb név a jelenleg a Barcelonában játszó, kétszeres olimpiai- és háromszoros világbajnok Nikola Karabatic, de a listán ott van a bátyja, Luka is, valamint a játékosok párjai. A várhatóan júniusban kezdődő tárgyalásra idézést kaphat még Mladen Bojinovics, Samuel Honrubia, Dragan Gajic, Primoz Prost, Isszam Tezs és Mickaël Robin, utóbbi barátnőjét azonban felmentették.

Michael Corbier, Karabatic ügyvédje elmondta, jobban szerették volna, ha ejtik a vádat, de azzal számolnak, hogy ártatlannak találják a kiváló átlövőt.

„Elméletben öt év börtön és pénzbüntetés is kiszabható ilyen ügyben, de egy félórás felfüggesztett börtönbüntetés is túlzás lenne” – mondta Corbier.

Mint ismert, a Montpellier 2012. május 12-én játszott, Cesson-Sévigné elleni meccsével összefüggésben vizsgálódtak aktív és passzív korrupció, valamint a Francia Szerencsejáték (FDJ) vállalat ellen elkövetett csalás gyanújával, mivel a találkozóra gyanús fogadásokat tettek, 88 ezer eurós értékben, amellyel a nyeremény több mint 250 ezer euróra rúgott. A mérkőzést nagy meglepetésre elveszítette az addigra a bajnoki címet már elnyerő Montpellier. Egy kézilabda-mérkőzésre átlagosan ötezer eurós összegben szoktak fogadást kötni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik