Női kézi: az ETO-val is hírbe hozott átlövő Podgoricában kötött ki

Vágólapra másolva!
2013.03.05. 15:22
Kétéves szerződést kötött a Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatával a jelenleg a Randerst erősítő dán jobbátlövő, Camilla Dalby, akit korábban a Győri ETO-val is hírbe hoztak.

Dalby nem akarta meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződését a Győrrel egy Bajnokok Ligája-középdöntős csoportban szereplő Randersszel, és bár a magyar bajnokkal is hírbe hozták, végül a BL-címvédőnél kötött ki.

„Régi vágyam volt, hogy kipróbáljam magam külföldön és megismerkedjek egy új kultúrával és játékstílussal, így amikor megkaptam a Buducsnoszt ajánlatát, nem hezitáltam. Nagy kihívás lesz számomra, de állok elébe. Hiszem, hogy jobb játékos válhat ott belőlem" – idézi Dalbyt a sporten.tv2.dk.

„Követtem Camilla eddig pályafutását, szerintem sokat fejlődött a Randersben, ám ezzel nem elégszik meg. Elmondta nekem, hogy a védekezésén szeretne javítani, és ez nekem nagyon imponál. Ő lesz az első skandináv játékos ebben a régióban, de nem ijed meg a lehetőségtől. Az a tervünk, hogy egy 24-25 éves játékosokból álló csapatot építünk, amelyben hasonló a kézilabdázók motivációja, és együtt szeretnének tovább fejlődni" – nyilatkozta a tavaly visszavonult Bojana Popovics, aki jelenleg a Podgorica sportigazgatójaként dolgozik.

A már biztosan csoportelsőként elődöntős Győr éppen a Podgoricával meccsel vasárnap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik