Zsarko Sesum egy hónap után edzésre jelentkezett Mocsai Lajosnál

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.03.05. 18:46
Javult az egészségi állapota, ezért visszatérhetett az MKB Veszprémbe és csütörtökön már ott is volt BL-negyeddöntős csapata edzésén Zsarko Sesum, a február 8-i Marian Cozma-gyilkosságnál súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedő játékos.
Zsarko Sesum újra edzésbe áll
Fotó: Mirkó István (archív)
Zsarko Sesum újra edzésbe áll
Zsarko Sesum újra edzésbe áll
Fotó: Mirkó István (archív)
Zsarko Sesum újra edzésbe áll

A szerb válogatott irányítót arcműtétje után kiengedték a veszprémi kórházból, majd hazájában, szülei otthonában pihent, s közben kezelésekre járt. Sesum szülei palánkai házában két hetet töltött.

Ezt követően visszautazott Magyarországra és néhány napja megkezdődött veszprémi rehabilitációja. A folyamat akkor zárul majd le, amikor bő öt hónap múlva kiveszik a járomcsontját rögzítő csavarokat.

Az MKB Veszprém csütörtöki edzésén a Nemzeti Sport megtudta: Sesumnak az orvosok a labdás edzéseket még nem engedik meg, de könnyített erőnléti gyakorlatokat már végezhet társai között. A csapat tagjai és vezetői is reménykednek, hogy Sesum mielőbb felépül.

Az edzésmunkát hétfőn kezdő Sesum a tervek szerint hamarosan már futhat és súlyzózhat is, az irányító úgy két hét múlva pedig a labdás edzéseket is végigcsinálhatja – igaz, a testi kontaktust kerülve.

Ha Sesum visszatérése az elképzeléseknek megfelelően alakul, akkor nagyjából három hónap múlva léphet újra pályára mérkőzésen. Mindez azt jelenti, hogy ebben a szezonban már aligha játszhat a szerb játékos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik