Küldetés teljesítve, Tápai Szabináék kiütötték a dán Aalborgot

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 20:29
A női kézilabda EHF-kupában a Dunaferr után a Cornexi is bejutott a legjobb tizenhat csapat közé. A fehérvári alakulat a remekül védő Fekete Csillának, és a rendkívül gólerősen játszó, tíz találatig jutó Tápai Szabinának köszönhetően négy góllal verte a dán Aalborgot, összesítésben két góllal verekedte be magát a nyolcaddöntőbe.
Tápai Szabina alappillére volt a hatékony támadójátéknak
NS-archív
Tápai Szabina alappillére volt a hatékony támadójátéknak
Tápai Szabina alappillére volt a hatékony támadójátéknak
NS-archív
Tápai Szabina alappillére volt a hatékony támadójátéknak

Balogh Bea hetesével kezdett a Cornexi, a másik oldalon viszont Fekete Csilla nyugtatta meg a nézőket, kitűnő formában van. Jól védekezett a házigazda, de elég volt egy pillanatnyi kihagyás és a dánok átvették a vezetést (2–3). Ebben a periódusban rendre a dánok jártak előrébb, de aztán Szrnka is belendült, sőt Vaszari Virág is, és újra 5–4-re a fehérváriak vezettek.

Fekete pedig kivédte Logvin büntetőjét, ez szárnyakat adott a hazai együttesnek. A dánok azonban bizonyították, hogy nem véletlenül jegyzik őket a nemzetközi porondon, pillanatok alatt 9–8-ra feljöttek. A vendégek kemény védekezését azonban nem minden esetben díjazták a román bírók, igaz nemcsak a dán kapunál, hanem a fehérvárinál is befújták a büntetőket.

Egy jó hajrával sikerült háromgólos előnnyel zárni az első játékrészt. Szünet után Fortuna segítségével Logvin kezdte a gólgyártást, de aztán el is lőtték puskaporukat a dánok, Tápai Szabina három és Vaszari góljával percek alatt 19–13 lett az eredmény. A jelentős előny ellenére kemény küzdelem folyt a pályán, de szerencsére Tápaiék határozottak voltak, s a lényeg, hogy ez gólokban is megmutatkozott.

A dánok ekkor sem adták fel, indításokból igyekeztek lépést tartani, ekkor is elég volt néhány rossz átadás, és máris csupán három gól lett az előny (23–20). Izgalmakban bővelkedett a biztos előny birtokában is a hajrá, Fekete bravúrjaival azonban a kitűnő teljesítményt produkált Cornexi teljesen megérdemelten jutott tovább a korrektül bíráskodó, a hazai pálya előnyét egyáltalán nem tisztelő román játékvezetők közreműködésével.

„A kinti eredmény egyértelmű, hogy számunkra jó volt, ott is bizonyította a dán együttes, hogy jó csapat. Kemény, agresszív védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel sikerült kiharcolni a továbbjutást. Bízom abban, hogy megkezdjük a játékban a további javulást” – értékelte Vura József a látottakat.

„Első félidőben jól játszottunk, szünet után viszont sok hiba csúszott a játékunkba, gyengén védekeztünk, nem vagyok elégedett a csapatom teljesítményével, mert hagytuk a Cornexit nagyon elmenni, amit a véghajrában nem tudtunk ledolgozni” – nyilatkozott Leif Gautestad, a vendégek trénere a találkozó után.

NŐI KÉZILABDA EHG-KUPA

A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT:
CORNEXI ALCOA AUTO BAHN - AALBORG DH (dán) 30–26 (15–12)
Székesfehérvár, 1300 néző. Vezette: Plesa, Pripas (románok)
CORNEXI: FEKETE - Balogh B. 3 (2), Triscsuk 1, Vijunaite, TÁPAI SZ. 10 (3), Bernataviciute, VASZARI 8. Cs: SZRNKA 7, MAYER, Lévai 1, Kamper, Kovács
Edző: Vura József
AALBORG: VOJCSICS - BILLE-HANSEN 6, Holst 3, Deriouguina, Brodsgaard, MORTENSEN 4, Bosen. Cs: Noergaard (kapus), MEHLMANNM 8 (5), Logvin 3 (1), Bognar, Möller 2,Mörk
Edző: Leif Gautestad
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 12. p.: 6–4. 18. p.: 9–6. 20. p.: 9–8. 23. p.: 12–9. 25. p.: 12–11. 35. p.: 19–13. 45.p.: 23–19. 50. p.: 24–21. 55. p.: 28–22.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 7/6
Továbbjutott: Cornexi Alcoa 56–54
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik