Pastor: A bírók döntöttek a németek javára

Vágólapra másolva!
2007.01.31. 14:27
A 2005-ös világbajnok spanyol kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, valamint a mértékadó spanyol médiumok egyaránt a játékvezetőket hibáztatták azért, hogy a házigazda német válogatott 27-25-re legyőzte a címvédő ibériaiakat a világbajnokság negyeddöntőjében. A norvég Abrahamsenen és Kristiansenen az utolsó öt percet kérik számon.
Amit Pastor nem ért...
Reuters
Amit Pastor nem ért...
Amit Pastor nem ért...
Reuters
Amit Pastor nem ért...

Barrufet: Mindent elvettek tőlünk, ez botrány!

A spanyol válogatott csapatkapitányának, David Barrufetnek kétsége sincs afelől, hogy a norvég játékvezetők elvettél tőlük a mérkőzést.
„Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a mérkőzésen, ha tovább akarunk jutni, de arra nem számíthattuk, hogy a játékvezetőktől ekkora segítséget kap a német válogatott. A vb-re úgy tekintünk, mint egy üzleti vállalkozásra, akkor kétség sem, férhet hozzá, hogy a házigazdának az elődöntőben a helye.”
A Die Welt című lap internetes oldala szerint Juan Carlos Pastor spanyol szövetségi kapitány megkövült arccal érkezett a sajtótájékoztatóra a mccs után, majd így fakadt ki:

„Én úgy láttam, semmi esélyünk nem volt, hogy megnyerjük ezt a meccset. Ezt a találkozót a játékvezetők döntötték el.”

A tekintélyes sportlapok közül sem a Marca, sem a konkurens AS nem válogatta meg a szavait.

„A játékvezetők kidobták a vébéről a világbajnokot – kézilabdákat a magasba! – írja az újság. – Arcátlanság volt, amit a bírók megengedtek maguknak.”

Az AS úgy vélekedett, hogy a spanyol együttes nem elveszítette a címet, hanem „elrabolták tőle”.

... az a túloldalon nem keltett indulatokat
Reuters
... az a túloldalon nem keltett indulatokat

Alberto Entrerríos: A játékvezetők nem akarták, hogy továbbmenjünk

Barrufet véleménye teljesen egybecseng csapattársáéval, Alberto Entrerríosszéval, aki szeriont vita nem férhet hozzá, hogy a spanyol gárda jobb, mint a német..
„Nagyon csalódottak vagyunk. A játékvezetők nem akarták, hogy továbbmenjünk. A dolgukat nem tudták függetleníteni a légkörtől és amikor a második félidőben döntetlen volt az állás, túlságosan is a hazai csapat segítségére siettek.”
A Cadena Ser rádióállomás egyszerűen csak botányosnak minősítette a történteket.

„Nyilvánvaló volt, hogy a németeknek valahogyan tovább kell menniük” – fogalmaztak a kommentátorok.

Pastor kapitány véleménye szerint a norvég mérkőzésvezető kettős 23-23-as állás után „eltérően ítélte meg a támadó és a védőszabálytalanságokat”.

„Az öltözőben nagyon dühös volt mindenki, mert ha az ellenfél győz, azt tudomásul vesszük, de az nagyon frusztráló, ha egy csapatot nem hagynak nyerni.”

Ami az utolsó négy percet illeti, 23-23 után Glandorf szerzett újra vezetést a németeknek, majd egy percen belül kétszer is támadó szabálytalanságot ítéltek Alberto Entrerríos és Raúl Entrerríos ellen.

A spanyolok Dél-Koreában már beleléptek ugyanebbe a folyóba

Emlékezhetünk rá, a spanyoloknak nem először kell szembenézniük ezzel a dologgal a közelmúltban: a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon hasonlót élt ált a Camacho-csapat, amikor a társrendező dél-koreai együttes tizenegyesekkel búcsúztatta őket a negyeddöntőben. A játékvezető azt megelőzően szabályos gólokat vett el a spanyoloktól.
Alberto Entrerriost 56:51-nél ismét támadásban látták szabálytalannak, majd Perez Marquezt kiállították 57:41-nél.

Újabb támadó fault Alberto Entrerríos ellen, majd egy erősen vitatható hétméterest fújtak be Florian Kehrmann javára 58:52-nél.

Bár az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a norvég bírók Michael Krausszal szemben is megítéltek két offenzív hibát.

Mégis úgy tűnhetett, hogy a 18 500 néző előtt szereplő házigazdáknak mindenképpen tovább kell jutniuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik