Vuelta: Philipsen megint győzött, Elissonde az új éllovas

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 18:44
null
Túl az ötödik szakaszon (Fotó: MTI/EPA-EFE/Manuel Bruque)
Jasper Philipsen második részsikerét aratta a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny ötödik szakaszán, míg összetettben Kenny Elissonde állt az élre – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A Tarancón és Albacete közötti 184.4 kilométeres etap a várakozásoknak megfelelően sprintbefutóban dőlt el, amelyben a vasárnap is győztes belga kerekes, Jasper Philipsen bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve a kedden diadalmaskodó holland Fabio Jakobsent.

Az viszont váratlan volt, hogy az észt Rein Taaramäe elveszítette az összetettben élen állónak járó piros trikót, ugyanis 12 kilométerre a céltól csúnya tömegbukásba keveredett, amely miatt 2:20 perces hátránnyal ért célba. Az új éllovas az eddig második Kenny Elissonde lett, a francia kerekest a címvédő szlovén Primoz Roglic követi 5 másodperces hátránnyal.

VUELTA A ESPANA
5. szakasz, Tarancón-Albacete, 184.4 km
1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Fenix) 4:24:41 óra
2. Fabio Jakobsen (holland, Deceuninck - Quick-Step) azonos idővel
3. Alberto Dainese (olasz, DSM) a.i.
Az összetett élcsoportja
1. Kenny Elissonde (francia, Trek-Segafredo) 17:33:57 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 5 mp hátrány
3. Lilian Calmejane (francia, AG2R-Citroen) 10 mp h.

Csütörtökön a Requena és Alto de la Montana de Cullera közötti 158,3 kilométeres táv megtétele vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal szeptember 5-én Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút – ismertebb nevén El Camino – záró állomásán ér véget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik