Osztrák hokiliga: megvan az első AV19-siker az elődöntőben

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.26. 19:54
A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos győzelemmel vágott vissza a csütörtöki, hosszabbításos vereségért a Villachnak az osztrák bázisú jégkorongliga (ICEHL) elődöntőjének második meccsén.
Az első harmad kifejezetten küzdelmes volt, a folytatás már simábban alakult a Volán számára (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Az első harmad kifejezetten küzdelmes volt, a folytatás már simábban alakult a Volán számára (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!



Csütörtökön először szenvedett vereséget a 2021–2022-es idény rájátszásában a Volán, így volt miért visszavágnia a csapatnak a Villach ellen. Az első harmad azonban nem indult jól, Nico Brunner már a 4. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. A 10. percben aztán Bartalis István passzából Erdély Csanád egyenlített, a 16. percben pedig Brady Shaw bombájával a vezetést is megszerezte az AV19 (2–1).

A második harmadban már sokkal egyértelműbb volt a Volán dominanciája, a 26. percben Mihály Ákos növelte tovább a hazai előnyt, majd néhány pillanaton belül Shaw is beköszönt, ezzel háromgólosra hizlalva a különbséget. A játékrész utolsó másodperceiben Andrew Sarauer ért bele szerencsésen Josh Atkinson lövésébe (5–1).

A harmadik harmad nem indult jól a székesfehérváriak számára, egy perc sem telt el, Brett Flemming szépített, majd a játékrész közepén Johannes Tschuring gyötörte a hazai kapuba az újabb Villach-találatot. A Volánnak akadt néhány pillanata, amikor beüthette volna a hatodik hazai gólt, ezzel alighanem eldöntve a meccset, de Tomi Karhunen bravúros védésekkel „életben tartotta” az osztrák reményeket. A Villach a hajrára lehozta a kapusát, úgy próbált még közelebb zárkózni, ezt pedig 1 perc 13 másodperccel a vége előtt csak-csak kihasználta az AV19 Bartalis félpályás üres kapus góljával (6–3).

Ezzel pedig a székesfehérváriak egalizáltak az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA (ICEHL)
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–VILLACH (osztrák) 6–3 (2–1, 3–0, 1–2)
Székesfehérvár, 2607 néző. Vezette: Nikolic, Sternat, Durmis Konc
FEHÉRVÁR:
Tirronen – ATKINSON (2), H. Nilsson / Fournier, T. Campbell / Dahlroth, Horváth M. / Rétfalvi, Szabó D. – SHAW 2, HÁRI J. (2), Kuralt (1) / Erdély Cs. 1, BARTALIS I. 1 (1), PETAN (1) / Jacobs, Sarauer 1, Terbócs / Magosi B. (1), Németh K., Mihály Ákos 1. Edző: Kevin Constantine
VILLACH: Karhunen – Lindner, Flemming 1 / ZAUNER, Joslin / Bacher, Brunner 1 / Urbanek, Wohlfahrt – TSCHURNIG 1, Maxa (1), MODERER (1) / Rebernig, Richter, Lanzinger / Karlsson (1), Oleksuk, Hughes (1) / Krastenbergs (1), Schofield, Kosmachuk (1). Edző: Rob Daum
Kapura lövések: 26–32
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 2/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – A Villach szerezte a legtöbb gólt az alapszakaszban, és egyébként is kifogástalan a játéka, nem véletlen végzett a második helyen. Ráadásul mind a kétszer úgy vertek meg minket ebben a szezonban, hogy kettővel vezettünk. Tudtuk, hogy nem nyugodhatunk meg a háromgólos előny mellett sem, és most komplettebb hatvan percet játszottunk.
Rob Daum: – Nem hiszem, hogy a fáradtság lett volna az eredmény oka. Buta hibákat követtünk el, amiket a Volán megbosszult. Annak örülök, hogy végig szívvel-lélekkel küzdöttünk, nem törtünk meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik