Jégkorong-vb: Galló az egyre erősödő svéd ligában hangol

Vágólapra másolva!
2023.01.06. 17:54
null
Galló Vilmos: Képesek vagyunk meglepetést okozni (Fotó: Dömötör Csaba)
Galló Vilmos magyar válogatott jégkorongozó az egyre erősödő svéd élvonalban (SHL) hangolódik a májusi elit-világbajnokságra.

 

A 26 éves légiós már az őszi szezonkezdésre felépült térdsüléséből, így teljes értékű tagja a Linköpingnek, amelynél az elmúlt hat mérkőzésen négy gólt szerzett.

„Ebben az évben nagyon erős a liga, hiszen Oroszországba, a KHL-be nem nagyon igazolnak finn és kanadai játékosok. Így nagyon sok jó játékos jön hozzánk, ezáltal nehéz nagyobb szerephez jutni a svéd csapatokban” – mondta Galló az M1 aktuális csatorna megkeresésére, majd arra is kitért, hogy izgatottan várja a meghívót a magyar válogatottól, mivel legutóbb térdsérülés miatt lemaradt a vb-ről.

Magyarország tavaly a ljubljanai divízió I/A világbajnokságról jutott fel a világelitbe, ezt pedig korábban mindössze kétszer tudta kiharcolni: 2008-ban Szapporóban és 2015-ben Krakkóban.

„Képesek vagyunk meglepetést okozni. Nyilván nem a top nemzetek ellen, de Dánia, Németország és Franciaország ellen is van esélyünk pontokat szerezni, mivel az a célunk, hogy bent maradjunk” – jelentette ki Galló Vilmos a májusi tamperei és rigai rendezésű elit-világbajnokságra utalva.

A vb-t a magyar válogatott május 13-án Dánia legjobbjai ellen kezdi, majd sorrendben az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Svédországgal, a házigazda Finnországgal, Németországgal, végül pedig – az erőviszonyok alapján a bennmaradásért vívott legfontosabb összecsapáson – Ausztriával mérkőzik. A két csoportból a legjobb négy jut a május 25-i negyeddöntőbe, az elődöntőt 27-én, a döntőt és a bronzmeccset pedig 28-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik