Jégkorong MK: a Fehérvár lesz a DEAC ellenfele a döntőben

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 18:12
null
A DVTK csupán az első harmadban tudta tartani a lépést a fehérváriakkal (Fotó: Tumbász Hédi)
A jégkorong Magyar Kupa debreceni négyes döntőjének második mérkőzésén a Hydro Fehérvár AV19 5–2-re legyőzte a DVTK Jegesmedvéket, így biztosította a helyét a fináléban, amelyben a címvédő Ferencvárost búcsúztató DEAC lesz az ellenfele.

 

A külföldi bázisú ligában érdekelt két együttes mozgalmas mérkőzést vívott egymással. A Fehérvár, amely az osztrák bajnokságban negyeddöntős volt, lendületesen kezdett, és gyorsan vezetéshez is jutott. Ezután azonban kissé visszavett a tempóból, ráadásul a helyzetei kimaradtak, a DVTK pedig, amely a szlovák ligában 11. lett, a játékrész végéhez közeledve egyenlített – olvasható az MTI összefoglalójában.

A második harmad elején több helyzetet is kialakítottak a miskolciak, mégis a Fehérvár került ismét előnybe, mivel a szakasz közepén három percen belül két gólt szerzett. A székesfehérváriak a harmadik periódus közepén tovább növelték előnyüket, majd újabb helyzetek maradtak ki, aztán bő négy perccel a vége előtt a Jegesmedvék szépítettek. Másfél perc volt már csak hátra, amikor a DVTK lehozta a kapusát, de a létszámfölény nem hozta meg a várt eredményt, korongszerzés után újabb Fehérvár-gól született, ezzel pont került az összecsapás végére.

JÉGKORONG MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ (DEBRECEN)

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–DVTK JEGESMEDVÉK 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)
Debrecen, zárt kapuk között. V: Babic, Rencz, Kis-Király, Kedves A.
FEHÉRVÁR: KORNAKKER – Stipsicz, T. Campbell 1 – Horváth M., Caruso (1) – Geiger, Szabó D. – Dobmayer – Hargrove (1), HÁRI J. 2, Kuralt 1 – ERDÉLY CS. 1 (1), Bartalis I. (1), PETAN (2) – Kähkonen, Lahti, Sarauer – Mihály Ákos, Sárpátki, Szita. Edző: Antti Karhula
DVTK: Adorján A. – Wehrs, Hadobás (1) – Szirányi B. 1, Kiss D. (1) – Láda B., Vojtkó – WALKER (2), Vas J., Rokaly Sz. – Galajda, Magosi B., Csanyi – Révész, Galanisz, Miskolczi – RITÓ 1, Mattyasovszky, Lövei. Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 27–20
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
MESTERMÉRLEG
Antti Karhula: – Kicsit lassan kezdtünk, és többször hibáztunk, elsősorban támadásban. Nem volt sok edzésünk a hétvége előtt, ráadásul egészen más stílusú jégkorongot játszunk, mint az ellenfelünk. Aztán egyre jobbak lettünk, több időt töltöttünk a DVTK kapuja előtt. Ez a két nap van hátra az évadból, szeretnénk kiélvezni.
Tokaji Viktor: – Büszke vagyok a csapatra, főleg a fiatalokra, hogy elő tudtak lépni, és így meg tudtuk nehezíteni a Fehérvár dolgát. Az eredményjelző nem tükrözi hűen a mérkőzés képét. Két fordulópont volt, az egyik az 1–1-nél kihagyott üres kapu, ami után gyorsan kaptunk egy gólt, a második pedig, amikor emberhátrányban még egy kiállítást kaptunk, a Fehérvár ebből tudott meglépni, ez a mérkőzésünkbe került.

Korábban
DEAC–FTC-TELEKOM 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0) – h. u.
Debrecen, zárt kapuk között. V:
Kókai, Németh M., Muzsik, Szabó D.
DEAC:
HETÉNYI Z. – Kloz, Vokla – Sándor F., Kiss R. – FILBRANDT 1, Bogesics – Dalecky, Pesztunov, Turcotte – Hári N., BERTA 1, Kulesov (1) – Izacky (1), Molnár D., Mazzag – Kiss P., Kozma F., Szűcs I. (1). Edző: David Musial
FTC:
ARANY – Ellerby, M. Versteeg – Kärmeniemi (1), Sarcia – Hegyi Á., Tóth Gergely – Boros – Kóger D., Nagy G., Somogyi B. – Németh A. (1), Kulmala 1, Tóth A. – Pavuk, Hajós, Roczanov – Tóth R., Farkas S., Sági M. – Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 50–40
Kiállítások:
12, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG

David Musial:
– A Ferencváros nagyon erős, örömteli, hogy remek mérkőzést játszottunk ellene. Az első harmadban nem találtuk a ritmust, de a másodiktól felpörögtünk, és jobban is játszottunk. Fontos eleme a sikerünknek az emberhátrányos védekezés, ráadásul a csapategységünk kiemelkedő volt, Hetényi Zoli pedig fantasztikusan védett ezúttal is, tartást adott.
Fodor Szabolcs:
– Valahogy úgy nézett ki ez a meccs is, mint az Erste Liga elődöntője a Csíkszereda ellen: megvoltak a helyzeteink, mégsem sikerült belőni. Nem lehet véletlen, hogy ennyiszer ez történik velünk, önkritikusnak kell lennünk tehát, átgondolnunk, megtettünk-e mindent azért, hogy elérhessük a legnagyobb sikereket. Ennek a csapatnak az volt a legnagyobb erénye, hogy az utolsó másodpercig kapart, csúszott-mászott a sikerért. Talán ezt a megalkuvás nélküli küzdelmet hiányolhattuk az egész szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik