K. Zs. 2021.03.04 20:23 Frissítve: 2021.03.04 20:46

Jégkorong: májusra tolták a női világbajnokságot

A kanadai járványügyi helyzet miatt májusra halasztották a női elit jégkorong-világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott is szerepel – írja az MTI.

A magyar válogatott edzése (Fotó: Dömötör Csaba – archív, 2020)

 

A nemzetközi szövetség (IIHF) honlapján csütörtökön ismertetett döntés alapján az eredetileg április 7-17. közé kiírt tornát május 6-16-ra tolták el. Felvetődött az is, hogy korlátozott számú néző a helyszínen tekintheti meg a mérkőzéseket.

Vas Márton, a magyar szövetség (MJSZ) általános igazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére elárulta: örül, hogy az IIHF nyilvánosságra hozta a döntést, amelyről már néhány hete, hónapja folyik az egyeztetés a résztvevő országokkal.

„Nagyon örülünk neki, hogy meg lesz tartva, pozitívan álltunk hozzá” – szögezte le, hozzáfűzve: a felmerülő pluszköltségekkel együtt is támogató partner az MJSZ abban, hogy újra világeseményen vegyen részt magyar válogatott, így közös sikernek éli meg a történéseket.

„Ezzel, hogy az IIHF publikálta és hivatalossá tette az új időpontot, hacsak még valami nagyon nagy probléma nem üt be, akkor úgy gondolom, meg lesz tartva ez az esemény” – mondta, megemlítve azt is, hogy a nemzeti csapat tagjai is örülnek annak, hogy az eddigi halasztások után ezúttal a megrendezésről született döntés.

Vas kitért arra is, hogy némileg át kell strukturálniuk a felkészülést, ám minden játékos készen áll a keményen végigdolgozott szezon után. Márciusban összetartás és a tervek szerint két edzőmérkőzés, majd áprilisban újabb két találkozó vár az együttesre. Ezt követően az IIHF és a kanadai szövetség által felállított protokoll alapján utaznak ki, és minden előírást, megszorítást betartva várják majd a világbajnokságot. Így az utazás előtt hat, utána nyolc nap karantén vár rájuk, egyszemélyes szobákban kapnak majd szállást a játékosok, akiket előre fel fognak készíteni a mentálisan megterhelő izolációra.

René Fasel, az IIHF elnöke már hétfőn beszélt a halasztás lehetőségéről, és arról, hogy ezzel több idő áll majd rendelkezésre a viadal megfelelő megrendezésére.

A tízcsapatos női elit vb-nek az új-skóciai Halifax és Truro ad otthont, a magyarok az utóbbi helyszínen játszanak majd a japánokkal, a csehekkel, a németekkel és a dánokkal.

A 2020-as vb-t a koronavírus-járvány miatt törölték, és idén változatlan helyszínnel Kanada rendezi. A pandémia miatt Kanada februárban tovább szigorította a beutazási korlátozásokat.

(MTI)

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.

2021.03.07 22:24:21

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Pásztor Györgyöt bátran nevezhetném Mr. Jégkorongnak is, mert ő az az ember, akit – s nincs ebben barokkos túlzás – az egész világon imádott sportágával azonosítanak.

2021.03.02 18:05:54

Jégkorong H. Á.

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2020–2021-es kiírásának rájátszásbeli adatbankja.

2021.02.08 23:16:42

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A magyar csapat a világon a 7., Európában az 5. lett, s ezzel az összegzés szerint »pontosan azt a helyet jelölte ki magának, amelyet – reálisan! – megérdemelt«. A nyolc nap alatt a hat mérkőzés »olyan erőkifejtésre kényszerítette a résztvevőket, ami közel jár az emberfölöttihez«.

2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.