MTI
B. A.
2023.09.25 17:18 Frissítve: 2023.09.25 17:35

Jégkorong: drasztikusan átalakult a DEAC kerete

Átalakult kerettel és új szakmai stábbal vág neki a 2023–2024-es idénynek a DEAC jégkorongcsapata, amelybe 12 új játékos érkezett.

12 új játékos érkezett a DEAC jégkorongcsapatába, ahol a cél a rájátszásba jutás (Fotó: DEAC.hu)

 

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) ügyvezetője a hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatón visszaemlékezett, az előző idényben az együttes a legnehezebb szezonját zárta, aminek az egyik legfőbb kiváltó oka a jégpálya fenntartásának a bizonytalansága volt, illetve az Erste Ligában való szereplés.

Kifejtette, hogy a gazdasági nehézségek elvonták a figyelmet a csapatról, amely így a vártnál hamarabb fejezte be az Erste Ligát, ugyanis az alapszakaszt a hetedik helyen zárta, ezért játszania kellett a rájátszásba jutásért, a párharcból pedig nem jutott tovább.

Fucskó Tamás szakosztályvezető, aki Fodor Andrást váltotta a poszton, kiemelte, hogy az előző szezon végén a többi csapattal és a Magyar Jégkorong Szövetséggel kidolgoztak egy olyan stratégiát, amely a magyar hokinak és a ligának is ideális lehet. Hozzátette, az egyik változás, hogy a 36 mérkőzés helyett 44-et játszanak majd az alapszakaszban, a rájátszásba pedig a legjobb nyolc kerül, valamint a választásos rendszer is megszűnt, így az alapszakaszgyőztes a nyolcadikkal játszik majd, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal és a negyedik az ötödikkel.

A célok között kiemelte, hogy a rájátszásba szeretnének bejutni, míg a Magyar Kupában a négyes döntőbe kerülni. A 23 fős kerettel kapcsolatban megjegyezte, jelenleg 11 külföldi hokis szerepel a csapatban.

Az új vezetőedző, Vaszjunyin Artyom, aki György József helyére érkezett, a felkészüléssel kapcsolatban kifejtette, hogy augusztusban száraz edzésekkel kezdték a munkát, valamint felmérték a játékosok fizikális teljesítményét, a jeges tréningek augusztus 15-től kezdődtek. A tréner szerint az első felkészülési mérkőzésig minden rendben volt, utána azonban egy vírus, majd sérülések tizedelték a csapatot, amelyből a pénteki rajt előtt jelenleg hatan nem bevethetőek.

A játékstílussal kapcsolatban kifejtette, van egy szláv sor, amely kombinatívabb hokira képes és vannak Amerikából érkezett csatárok, akik az egyszerűbb észak-amerikai jégkorongot játsszák, így ezt a két stílust kívánják ötvözni a jövőben.

Molnár Dávid csapatkapitány kiemelte, hogy sok új játékos érkezett különböző ligákból, de a beilleszkedéssel nem volt gond, így bizakodva várják a rajtot, melyen a DVTK Jegesmedvékhez látogatnak.

2023.12.07 15:32:14

Jégkorong nemzetisport.hu

Hazai pályán az új generáció: vasárnap rajtol az U20-as divízió 1/A jégkorong-vb, a magyar csapat elszántan készül.

2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.