Jégkorong: „A fél életemet Finnországban töltöttem, de a szívem mindig hazahúz”

PUSZTAI VIOLA (TAMPERE)PUSZTAI VIOLA (TAMPERE)
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 19:11
A szombati nap a feltöltődésé volt a szünnapos magyar jégkorong-válogatott játékosainak, így alkalmunk nyílt arra is, hogy Tampere központjában beszélgessünk Sebők Balázzsal, aki az utóbbi két évben az Ilves Tampere hokisa volt. Bár különösebben nincsenek kedvenc helyei a városban, szeretett itt élni, s a helyiek őt is megszerették. 

„Nagyon élhető város Tampere, szerettem itt lenni. Én nem igazán vagyok nagy városnéző, teszem hozzá, itt olyan sok látványosság nincs is, másfél nap alatt meg lehet nézni a fontosabbakat. De amiket szeretek, étterembe járni és hasonlók, azokra itt jó lehetőségek nyíltak” – mondta Sebők Balázs az NSO Tv-nek, miközben körülöttünk mindenki a folyóparton vagy a kiülős helyek teraszán élvezte a szinte nyári meleget. Ez az időjárás azonban nem megszokott errefelé, legalábbis abban a kilenc hónapban, amit a klubidény alatt csatárunk Finnországban töltött. Tizennégy éve költözött az északi országba, azaz fél életét itt töltötte, de mint elmondta, a szíve mindig hazahúzta.

A következő évadot pedig már Németországban kezdni meg, hiszen a DEL-ben szereplő Iserlohn Roosters csapatához igazolt. Új impulzusokra volt szüksége, no meg azt is elárulta, nem tud teljesen azonosulni a finnek szurkolói kultúrájával, ami a bajnokikon többnyire kimerült abban, hogy nézték a mérkőzést. Videónkból is az is kiderül, mit tettek akkor, amikor ráadásul nem ment az Ilves Tamperének.

A fent említett témákon kívül szóba kerül az is, a 28 éves hokis egyetért-e édesanyjával, miszerint az évek során olyan hűvös lett, mint a finnek. Továbbá, arról is beszélünk, hogy mennyire vált a városban közönségkedvencé, s összefoglaljuk azt is, mi történt eddig a magyar válogatottal az A-csoportos világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik