Osztrák hokiliga: fölényes győzelemmel kezdett a Fehérvár

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.09.17. 21:44
null
Tökéletesen rajtolt a Fehérvár (Fehérvar AV19/Soós Attila)
Győzelemmel kezdte az osztrák központú jégkorongbajnokság, az ICEHL új idényét a Hydro Fehérvár AV19, amely 5–1-re nyert a Villach ellen. Folytatás már szombaton, az újonc olasz Val Pusteria ellen.

 

Ismerve a régió mozgásait, már az is igencsak elismerésre méltó, hogy a Fehérvár megszakítás nélkül a 15. idényét kezdte meg az osztrák központú bajnokságban, az meg pláne, hogy a Villach felett aratott 5–1-es győzelemmel.

Pedig a hivatalos közlés szerint „kisebb sérülés miatt” hiányzott a védelemből Stipsicz Bence – ugyanakkor játszott a csapatkapitány, Hári János, aki meg is szerezte a szezon első volános találatát: nem jó ötlet egyedül hagyni a kapuelőtérben (1–0), erre a „sasoknak” is újfent rá kellett jönniük...

...meg úgy általában a kapu környékén sem okos szabadjára engedni, hiszen a saját gólja után szlovén csatártársával, Anze Kuralttal is lövetett egyet (2–0). Ekkor ötlött fel először, hogy talán régi ismerősünk, az olasz Anton Bernard is benne lehet a mieink sikerében: a 2019–2020-as idényben a MAC-ban megforduló, az idén augusztusban, Rigában tartott olimpiai selejtezőben válogatottunk ellen védő kapus VSV-s bemutatkozása pocsékul sikerült, és ezt ekkor még csak sejthette.

A középső harmadban jöttek ugyanis a Fehérvár új igazolásai, Brenden Shaw (3–0) és Colin Jacobs (4–1) góljai, ami közé beékelődött ugyan Brett Flemming (3–1) fórból elért szépítése, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben. Az csak apró bosszúságnak minősült, hogy az utolsó tíz percre fordulva a kék mezesek egy találatát visszavonták, mert így sem maradhatott el az ötödik, amit a trend folytatásaként a harmadik új ember, Josh Atkinson szerzett (5–1).

Ehhez hozzá kell még tenni, hogy az ugyancsak nyáron érkezett kapus, a finn Rasmus Tirronen 94.4 százalékkal védett, ami szintén príma – nem mintha egyébként bármi panasza lehetett volna a járványügyi korlátozások után a lelátóra némileg visszafogott létszámában visszatérő szurkolótábornak.

És hogy még jobb legyen a kedvük, a következő mérkőzésre sem kell sokat várni, mert szombaton máris duplázik a Fehérvár: a dél-tiroliként az olasz Val Pusteria és a német Pustertal néven is ismert újonccsapat érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA (ICEHL)

Hydro Fehérvár AV19–Villach (osztrák) 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
Székesfehérvár, 1683 néző. V: Rencz, Smetana (osztrák), Kis-Király, Váczi.
FEHÉRVÁR: TIRRONEN – ATKINSON 1 (2), H. NILSSON / Horváth M., T. Campbell / FOURNIER, Szabó Dániel / Szabó B. – Magosi B. (1), HÁRI J. 1 (1), KURALT 1 (1) / Erdély Cs., Bartalis (1), Petan / Shaw 1, JACOBS 1, TERBÓCS / Rétfalvi, Sarauer, Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
VILLACH: Bernard – Fraser, Brunner / Flemming (1), Lindner (1) / Joslin, Zauner / Bacher, Piloni – Karlsson 1, Collins, Hughes / Richter, Schofield, Kosmachuk / Krastenbergs, Broda, Lanzinger / Rebernig, F. Maxa, Moderer. Edző: Rob Daum
Kapura lövések: 35–18
Gól – emberelőnyből: 6/0, ill 3/1
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine:
– A nyitómeccsek mentálisan mindig nehezek, hiszen ilyenkor már van tét, szerencsére a nézők is visszatérhettek – szóval, nehéz a részletekre is figyelni. Mi beszéltünk erről a mérkőzés reggelén, és a srácok jó munkát végeztek, keményen dolgoztak és végig tartották magukat a taktikához.
Rob Daum: – A hazaiak minden területen jobbak voltak nálunk: jól törtek ki a saját harmadukból, jól támadtak le és sok helyzetet teremtettek a mi kapunk előtt. Az emberelőnyös és -hátrányos játékunk nem volt rossz, de az elején nem használtuk ki a helyzeteinket. Nem is védekeztünk túl jól, míg a Fehérvár jó csapat, és az ilyesmit kihasználja.

További eredmények: Bolzano (olasz)–Znojmo (cseh) 5–4, Bratislava (szlovák)–Val Pusteria (olasz) 2–3, Graz (osztrák)–Dornbirn (osztrák) 2–3 – hosszabbítás után, Innsbruck (osztrák)–Ljubljana (szlovén) 4–3, Klagenfurt (osztrák)–Vienna (osztrák) 5–0, Linz (osztrák)–Salzburg (osztrák) 0–4
Szombat. Bratislava–Dornbirn, 17. FEHÉRVÁR–Val Pusteria, 17.30. Klagenfurt–Innsbruck, 19.15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik