Erste Liga: az ötödik meccsen nem hibázott, bajnok a MAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.31. 21:33
A jégkorong Erste Liga döntőjének utolsó mérkőzésén a MAC Budapest hosszabbításban 3–2-re legyőzte a DVTK-t, ezzel megszerezte a bajnoki címet.
A MAC Budapest a bajnok (Fotó: Tumbász Hédi)
A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A MAC Budapest a bajnok (Fotó: Tumbász Hédi) A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Azok után, hogy a negyedik mérkőzésen életben maradt a DVTK, az ötödik, immár Budapesten játszott meccsen is vezetést szerzett Rasmus Kulmala találatával.

Nem sokáig örülhettek a miskolciak, Bodó Christopher góljával még az első harmadban egyenlített a MAC, majd a második játékrészben Terbócs István fordított.

A hazai drukkerek már alighanem ünneplésre készültek, amikor alig több mint két perccel a vége előtt Berta Ákos hosszabbításra mentette az összecsapást.

A budapestiek megrázták magukat a ráadásban, és Jesse Dudás megszerezte a győzelmet, egyben a bajnoki elsőséget jelentő gólt. A MAC egymás után elveszített két döntőt követően taszította le a trónról a DVTK-t.

Jégkorong Erste Liga
Döntő, 5. mérkőzés

MAC BUDAPEST–DVTK JEGESMEDVÉK 3–2 (1–1, 1–0, 0–1, 1–0) – h. u.
Tüskecsarnok, 2170
néző. V: Babic, Rencz, Soltész, Kis-Király
MAC: BÁLIZS – Pozsgai, Macaulay – Cunningham, DUDAS 1 – Garát, Kovács B. Z. (1) – Tóth Gergely, Vokla; BODÓ 1, Nagy K., B. ORBAN (1) – Dansereau, Brown (1) Klempa – Somogyi, Terbócs 1, Mansson (1) – Tóth Richárd, Keresztury, Majoross B. Edző: Majoross Gergely
DVTK: Adorján – Leppänen, Rusk – Láda B., Rantanen – Joe (1), Vojtkó – Albert, Köllő; Magosi B., GALANISZ, Miskolczi – Pavuk (1), KULMALA 1, Sakaris (1) – Tóth A., Hajós, Vas J. – Ritó, BERTA 1, Tóth Gergő. Edző: Mikael Tisell
Kapusok: Bálizs 92.6%, ill. Adorján 91.9%
Lövések: 37 (13, 13, 7, 4), ill. 27 (12, 7, 7, 1)
Emberelőnyök: 3/0 (2/0, –, 1/0, –), ill. 5/0 (1/0, 2/0, 2/0, –)
Büntetőpercek: 12 (2, 4, 6, –), ill. 8 (4, –, 4, –)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Nincs titok, hacsak az nem, hogy nagyon kitartó a csapatunk, s amikor nehézségek értek minket, akkor is dolgoztunk tovább és kerestük a megoldást. Az idő előrehaladtával lettünk egyre erősebbek. Nagyon jó volt a csapategységünk, de novemberben meg tragikus volt. Az előző idény után azt gondoltuk, több karakterre van szükségünk, ám nem sikerült jó elegyet találnunk, viszont a végére mindenki beállt a sorba. Egyedülálló, hogy háromból háromszor döntőztünk, és a harmadik évünkben bajnokok is lettünk.
Mikael Tisell: – Remélem, hogy az egész évadot értékelhetjük, mert abban fantasztikusan teljesítettek a fiúk. Most néhány megpattanó korong döntött, ám ettől még büszkék lehetünk magunkra, nehezen kérhettünk volna többet a játékosoktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik