Gödörbe került a Detroit, ezúttal a Columbus verte meg őket

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 07:56
Öt mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 126. játéknapján. Újra vereséget szenvedett a Detroit Red Wings, sorozatban az ötödiket. Richard Zednik sérülése óta először lépett pályára a Florida, amely hazai pályán verte a Washingtont.
Fredrik Modin (balra) és Rick Nash öröme, a Columbus idegenben győzte le a Detroitot
Reuters
Fredrik Modin (balra) és Rick Nash öröme, a Columbus idegenben győzte le a Detroitot
Fredrik Modin (balra) és Rick Nash öröme, a Columbus idegenben győzte le a Detroitot
Reuters
Fredrik Modin (balra) és Rick Nash öröme, a Columbus idegenben győzte le a Detroitot

Hazai pályán akarta megtörni rossz sorozatát a Detroit Red Wings, amely legutóbbi négy mérkőzését egyaránt elvesztette, következő ellenfelük a Columbus volt.

A Blue Jackets két nappal korábban kiábrándító teljesítményt nyújtva szenvedett 7-2-es vereséget a Chicagótól, azonban 48 óra alatt nagyot fordult velük a világ, hiszen hatalmas javuláson mentek keresztül.

Egy tűzijáték után Rick Nash szerzett vezetést, majd a két gólig jutó Fredrik Modin vezérletével már néggyel is vezettek a vendégek, amikor a Detroit emberelőnyből szépíteni tudott. Talpra már nem sikerült azonban állniuk, hiszen Ron Hainsey emberhátrányból bevágta az ötödiket.

A Detroit tehát továbbra sem tud kikecmeregni a gödörből, ez volt az ötödik veresége sorozatban.

Először lépett pályára a Florida Panthers, miután múlt vasárnap Richard Zednik súlyos sérülést szenvedett Buffalóban. Rostislav Olesz vezető találata után fordítani tudott ugyan a vendég Washington, de nem tudta megtartani a vezetését. A végén David Booth az üres kapuba lőtt, végleg eldöntve ezzel a meccset.

A Dallas kapusa, Marty Turco 200. győzelmét aratta a ligában, és 20 védéssel segítette csapatát Kaliforniában, az Anaheim ellen. Két jó formában lévő csapat játszott egymással, hiszen a Dallas korábban nyolc meccséből hetet megnyert, míg a Ducks öt sikeres mérkőzéssel a háta mögött lépett pályára.

A texasiaknál Stephane Robidas két gólt szerzett, míg Steve Ott 18 másodperccel a vége előtt üres kapuba lőtt találatával bebiztosította a győzelmet.

Szétlövés után nyert az Atlanta New Jerseyben, úgy hogy 18,1 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Marian Hossa találatával harcolta ki a hosszabbítást. A büntetőpárbajban a tizedik kör döntött, akkor Pascal Dupuis talált be a kapuba.

Hat gólt ütött a Calgarynak a Los Angeles Kings, amely így megszakította a Flamesszel szembeni rossz sorozatát, ugyanis a legutóbbi hat meccsüket a kanadaiak nyerték.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 126. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils Atlanta Thrashers 3-4 – szétlövés után
Florida Panthers Washington Capitals 4-2
Detroit Red Wings Columbus Blue Jackets 1-5
Anaheim Ducks Dallas Stars 2-4
Los Angeles Kings Calgary Flames 6-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik