Vb 2010: Nem Anelka a probléma, hanem az áruló - Evra

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 20:08
A francia labdarúgó-válogatott szombat esti dél-afrikai sajtótájékoztatóján Patrice Evra csapatkapitány arról beszélt, hogy a rossz világbajnoki szereplésért elsősorban a játékosok a felelősek, ugyanakkor a Nicolas Anelka szavait kiszivárogtató, egyelőre ismeretlen játékost vagy vezetőt árulónak minősítette.

„Sajnálom, hogy elveszítettük egyik csapattársunkat. Nico elég rosszul érzi magát, és én is. A problémát nem Anelka okozza, hanem az, hogy áruló van közöttünk. Őt kell kizárni a keretből, mert ő az, aki rosszat akar a francia válogatottnak" – mondta Evra arra reagálva, hogy a francia sajtóban megjelent, Nicolas Anelkának tulajdonított és Raymond Domenech szövetségi kapitánynak címzett trágár szavak miatt a Chelsea támadóját kizárták a franciák vb-keretéből.a Chelsea támadóját kizárták a franciák vb-keretéből.

Ugyanakkor az első két csoportmérkőzésen csapatkapitányként szereplő manchesteri hátvéd hozzátette:

„Mindegy, hogy szeretjük az edzőt vagy nem, egyetértünk-e minden elképzelésével, a lényeg az, hogy ő a főnök... Mi, játékosok vagyunk az első számú felelősök, utána jön az edzői stáb, majd a szövetség. Egy hajóban evezünk, ha süllyedünk, együtt süllyedünk... Eddig is nagy gondjaink voltak, most tetéztük mindezt ezzel az üggyel, és nem a lényegről beszélünk, a futballról. Az igazság az, hogy a helyzet katasztrofális, de áll előttünk egy meccs, amit meg kell nyernünk, mert még van remény..."

A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Jean-Pierre Escalettes, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke hozzátette: Anelka bocsánatot kért a csapattól és a stábtól. Escalettes szerint „méltó és nemes" attitűdre vall, hogy a játékos ebben a helyzetben nem kívánta ezt nagydobra verni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik