Eb 2016: Ezek az emberek huligánok, a futball terroristái – Cacic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.17. 21:47
Ivan Rakitic, a horvát válogatott sztárja éles kritikákkal illette a csapat szurkolóit, a játékos elmondása szerint a drukkerek rendbontása miatt adták le előnyüket Csehország ellen (2–2).  

Mint ismert, a horvát szurkolók csapatuk 2–1-es vezetésénél, a csehek elleni Eb-csoportmérkőzés 87. percében pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, valamint petárdákat robbantottak – a rendbontás miatt Mark Clattenburg játékvezető néhány perc erejéig megállította a mérkőzést. Ante Cacic játékosai azonnal a balhézó rajongókhoz rohantak, hogy megpróbálják megfékezni őket.pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, valamint petárdákat robbantottak – a rendbontás miatt Mark Clattenburg játékvezető néhány perc erejéig megállította a mérkőzést. Ante Cacic játékosai azonnal a balhézó rajongókhoz rohantak, hogy megpróbálják megfékezni őket.

A horvát együttest szemmel láthatóan megzavarta a fanatikusok közjátéka – kaptak még egy gólt, így az összecsapás 2–2-es döntetlennel zárult.

Ivan Rakitic, a horvátok klasszisa – egyúttal a második találat szerzője – nem kertelt: állítása szerint a rendbontók tehetnek arról, hogy a gárdának be kellett érni egy ponttal.

„Rendkívül csalódott vagyok. Elvesztettük a fonalat, amikor a szurkolóink miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést. Nem tudom megérteni, miért kell arra fecsérelnünk az energiánkat, hogy a saját drukkereinket jobb belátásra bírjuk.”

Cacic szövetségi kapitány is éles kritikákkal illette a rendbontókat.

„Ezek az emberek nem igazi drukkerek, hanem egyszerű huligánok, a labdarúgás terroristái. Teljesen egyértelmű, hogy rendbontók egy csoportja balhézott. Ugyanez történt Milánóban, az olaszok ellen is – akkor néhány náci szimbólumot is láttunk. Valószínűleg támogatják őket, ám fogalmam sincs, honnan jöhet. Az mindenesetre biztos, hogy Európa nagy része szégyelli ezeket az embereket. A játékosaim rendkívül szomorúak. Büszkén viselik a címeres mezt, a horvát emberekért futballoznak. Elkeserítő, hiszen nagyszerű meccs volt, kiválóan játszottunk.”

Az UEFA megerősítette, hogy fegyelmi eljárást indít a meccsen történt incidens miatt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik