Anelka: A szövetség vezetői bohócok

Vágólapra másolva!
2010.08.18. 13:57
null
Anelka (sötétben) gúnyosan vette tudomásul eltiltását (Fotó: Action Images)
Nicolas Anelka gúnyosan nyilatkozott a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) határozatával kapcsolatban, miszerint a szövetség 18 válogatott mérkőzésre eltiltotta őt. A három meccsről eltiltott Franck Ribéry csalódott, ő mindenképpen játszani akar még a nemzeti csapatban.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Francia Labdarúgó-szövetség kedden négy francia játékost eltiltott a válogatottbeli szerepléstől: Nicolas Anelkát tizennyolc, Patrice Evrát öt, Franck Ribéryt három, Jérémy Toulalant pedig egy meccsről.

A határozat kapcsán Anelka nyilatkozott először, kritizálva a szövetséget, illetve kifejezte véleményét az egész kérdésről.

„Számomra az egész ügy egy vicc, a büntetéseket csak azért rótta ki a szövetség, hogy ne veszítsen a presztízséből. Ezek az emberek bohócok, az eltiltáson halálra röhögtem magam" – nyilatkozta a 31 éves csatár a France Soir című napilapnak.

Anelka már a vb után is kijelentette, és az ügy kapcsán ismét elmondta, hogy a továbbiakban nem akar pályára lépni a nemzeti csapatban.

„A dél-afrikai vébé óta számomra már csak a múlt a francia válogatott, nem kívánok többé szerepelni az együttesben. Minden héten kék mezt viselek a Chelsea meccsein, és ez elég nekem" – jelentette ki.

A csatár Ribéryvel egyetemben nem jelent meg a szövetség keddi meghallgatásán, aminek kapcsán ugyancsak volt Anelkának egy megjegyzése.

„A meghallgatás csak a közönség szórakoztatására volt, jobb lenne, ha tovább lépnének, mert Laurent Blanc-nak nyugalom kell, hogy megfelelően tudjon dolgozni" – fejezte be nyilatkozatát a támadó.

Anelka mellett Ribéry is nyilatkozott a hárommeccses eltiltásával kapcsolatban, de a Chelsea játékosával ellentétben ő szeretne még játszani a francia válogatottban.

„Nagyon csalódott vagyok, nem értem, miért csak ötünknek kellett meghallgatásra mennünk, hisz ami a vébén történt, az az egész csapattal történt, nem csupán velünk. Természetesen szeretnék még játszani a válogatottban, ez nem is kérdés" – nyilatkozta a Bayern München 27 éves labdarúgója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik