Vb 2022: Matthäusnál az argentin válogatott a legfőbb esélyes

Vágólapra másolva!
2022.11.15. 11:42
null
Mätthaus szerint Messi végre révbe érhet (Fotó: AFP)
Lothar Matthäus szerint az argentin labdarúgó-válogatott az aranyérem legfőbb várományosa a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon – írta a Magyar Távirati Iroda.


„Amennyiben csapatot is kellene mondanom és tippelnem a vb-győztesre, akkor Argentínára esne a választásom” közölte. Matthäusnál a brazil és a francia válogatott következik a favoritok sorrendjében.

„Az érzéseim mégis az argentin válogatott felé hajlanak, mert kiváló benne a csapatszellem, és kiegyensúlyozott, erős az együttes” – mondta.

„Messi nagyon jó formában futballozik, jobban játszik, mint korábban. A Copa Américán aratott tavalyi győzelmük hihetetlen lökést adhat nekik, míg a legutóbbi világbajnoksághoz képest – melyen a nyolcaddöntőben négy-háromra kikaptak a későbbi aranyérmes franciáktól – Messinek már nem feltétlen kell mindent egyedül megoldania, mivel több társ van mellette, aki minőséget képviselve képes eldönteni a meccseket.”

Az eddig 19 vb-meccset játszó Messi nemcsak beérheti, hanem meg is előzheti Matthäust Katarban, amennyiben az argentin válogatott eljut az éremcsatákig, s a PSG támadója csapata mind a hét találkozóján játszik.

Matthäus nem felejtette el megemlíteni honfitársait sem. Hozzátette: szeretné – és reméli is –, hogy végül Németország legyen a befutó, ezt kívánja a német szurkolóknak, valamint barátjának, Hansi Flick szövetségi kapitánynak is. Kiemelte: jó lenne, ha a német futball képviseletében a válogatott a világbajnokságon folytatná azt a pozitív menetelést, amelyet a klubcsapatok ősszel a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában bemutattak.

„Mint mindig, most is nagyon jó esélyeink vannak, hogy trófeával térjünk haza” – hangsúlyozta.
A négyszeres világbajnok német együttes 2018-ban címvédőként vett részt az oroszországi vb-n, amelyen nem jutott tovább csoportjából, mert Svédország, Mexikó és Dél-Korea mögött a negyedik helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik