MTI
M. M.
2022.11.15 11:42 Frissítve: 2022.11.16 10:16

Vb 2022: Matthäusnál az argentin válogatott a legfőbb esélyes

Lothar Matthäus szerint az argentin labdarúgó-válogatott az aranyérem legfőbb várományosa a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon – írta a Magyar Távirati Iroda.

Mätthaus szerint Messi végre révbe érhet (Fotó: AFP)

 
„Amennyiben csapatot is kellene mondanom és tippelnem a vb-győztesre, akkor Argentínára esne a választásom” közölte. Matthäusnál a brazil és a francia válogatott következik a favoritok sorrendjében.

„Az érzéseim mégis az argentin válogatott felé hajlanak, mert kiváló benne a csapatszellem, és kiegyensúlyozott, erős az együttes” – mondta.

„Messi nagyon jó formában futballozik, jobban játszik, mint korábban. A Copa Américán aratott tavalyi győzelmük hihetetlen lökést adhat nekik, míg a legutóbbi világbajnoksághoz képest – melyen a nyolcaddöntőben négy-háromra kikaptak a későbbi aranyérmes franciáktól – Messinek már nem feltétlen kell mindent egyedül megoldania, mivel több társ van mellette, aki minőséget képviselve képes eldönteni a meccseket.”

Az eddig 19 vb-meccset játszó Messi nemcsak beérheti, hanem meg is előzheti Matthäust Katarban, amennyiben az argentin válogatott eljut az éremcsatákig, s a PSG támadója csapata mind a hét találkozóján játszik.

Matthäus nem felejtette el megemlíteni honfitársait sem. Hozzátette: szeretné – és reméli is –, hogy végül Németország legyen a befutó, ezt kívánja a német szurkolóknak, valamint barátjának, Hansi Flick szövetségi kapitánynak is. Kiemelte: jó lenne, ha a német futball képviseletében a válogatott a világbajnokságon folytatná azt a pozitív menetelést, amelyet a klubcsapatok ősszel a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában bemutattak.

„Mint mindig, most is nagyon jó esélyeink vannak, hogy trófeával térjünk haza” – hangsúlyozta.
A négyszeres világbajnok német együttes 2018-ban címvédőként vett részt az oroszországi vb-n, amelyen nem jutott tovább csoportjából, mert Svédország, Mexikó és Dél-Korea mögött a negyedik helyen végzett.
 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.