V. J.
M. B.
2022.11.25 16:10 Frissítve: 2022.11.25 17:29

Vb 2022: Neymar és Danilo sem játszhat már a csoportkörben

Neymar és Danilo sem léphet pályára a brazil labdarúgó-válogatott soron következő két csoportmérkőzésén a katari világbajnokságon – közölte a hírt az O Globóval a csapat orvosa, Rodrigo Lasmar.

Fontos meccseket hagy ki Neymar (Fotó: AFP)

 

Neymarnak a Szerbia ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen fordult alá a jobb bokája – az oldalszalag sérülése mellett ödéma is keletkezett a lábában. Danilónak a bal bokája sérült meg.

A két játékos a hétfői, Svájc, valamint a jövő pénteki, Kamerun elleni mérkőzésen sem léphet pályára. Vissza leghamarabb a nyolcaddöntőben térhetnek – amennyiben válogatottjuk továbbjut a G-csoportból.

A brazilok találgatnak: ki pótolja Neymart?
Általános vélemény a brazil sajtóban, hogy a szerbek ellen a támadósor mögött, Casemiro mellett játszó Lucas Paquetá léphet egy sorral följebb, Neymar helyére (de valamivel védekezőbb szerepbe), őt pedig a szerbek ellen csereként beálló Fred helyettesítheti szűrő pozícióban. Ha viszont egy Neymarhoz hasonlóan támadó típust szeretne a posztra beküldeni Tite, akkor a szerbek ellen őt váltó Antony is szóba jöhet.  P. K.

 

Neymar sérülésének pillanata

 

Neymar bedagadt bokája

A bejelentést megelőzően Neymar még korai visszatérésének reményében posztolt az Instagramon. 

„Elhinni, hogy minden rendben lesz még a káosszal szembenézve is. Ez bizonyítja azt, hogy a legjobb dolgok még hátra vannak. Megérteni, hogy mindennek megvan a maga ideje. A hit túlmutat az emberi képességeken, nem látjuk, de érezzük” –
osztotta meg egy bölcsességeket tartalmazó könyvből Instagram-oldalára feltöltött (és 24 óra után automatikusan eltűnő) történetben egy ausztrál pünkösdi keresztény dicsőítő zenekar, a Hillsong United Oceans című számával aláfestve.

A hitről posztolt Neymar az Instagram-oldalán (Fotó: Instagram/neymarjr)
2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.