S. B.
2022.12.05 20:18 Frissítve: 2022.12.05 20:39

Vb 2022: Mbappé megtörte a csendet – ezért nem szólalt meg eddig

Kylian Mbappé a lengyelek felett aratott győzelem után szólalt meg először a világbajnokságon. Elmondta az okát az eddigi elszigeteltségének, megosztotta, hogy nem érdeklik az egyéni eredmények, és hogy az egyetlen célja, újra világbajnokságot nyerni.

Kylian Mbappé megtörte a csendet a vb-n (Fotó: AFP)

 

Mbappé a csoportkörben – annak ellenére, hogy gólt szerzett a dánok és az ausztrálok ellen – nem volt hajlandó a meccs utáni sajtótájékoztatón részt venni, ami miatt a Francia Labdarúgó-szövetség kénytelen volt bírságot fizetni a FIFA-nak.

„Nem volt ebbe semmi személyes. Semmi problémám sincs az újságírókkal, egyszerűen csak a tornára kellett összpontosítanom. Ahogy megtudtam, hogy a szövetség bírságot kapott, egyből felajánlottam, hogy kifizetem, mert nem szeretném, hogy ők bűnhődjenek a viselkedésemért” – mondta a francia csatár.

„Azért jöttem, hogy megnyerjem a világbajnokságot, nem az Aranylabda vagy az Aranycipő érdekel. Ha megnyerem bármelyiket, természetesen boldog leszek, de  nem ezért vagyok itt – mondta a PSG sztárja, mikor megemlítették neki, hogy eddig ő szerezte a legtöbb gólt. – Egyelőre jól alakultak a dolgok, de hosszú még az út a végső célig. Most a negyeddöntőre kell fókuszálnunk, semmi másra.”

Ugyan eddig nem szólalt meg Mbappé, mégis sikerült kampányolnia a vb fő támogatója, a Budweiser ellen. A L'Équipe szerint ugyanis, az érintett nem szeretné, hogy az alkohollal azonosítsák, szóval minden alkalommal a meccs legjobb játékosa kupát direkt úgy tartotta, hogy ne látszódjon rajta a szponzor neve. Mbappé filozófiája szerint ugyanis az alkohol reklámozása ártalmas lehet a fiatalokra, és ő nem szeretné ehhez az arcát adni.


 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.