Vb 2022: „Hagyd már abba!” – mondta Amrabat a meccs közben Giroud-nak

Vágólapra másolva!
2022.12.15. 08:39
null
Amrabatnak (jobbra) nem volt könnyű meccse Giroud szorításában (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Franciaország 2–0-ra legyőzte Marokkót a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, így 2018 után ismét döntőt játszhat. Az afrikaiak középpályása, Szofjan Amrabat a mérkőzés után a holland közszolgálati médiának nyilatkozott, és elmondta, hogyan idegesítette a franciák csatára, Olivier Giroud.

 

„Mit kéne mondanom? – tűnődött Szofjan Amrabat, a marokkóiak középpályása a kamerák előtt. – Nagyon el vagyunk keseredve, csak ennyit tudok mondani jelenleg.”

Amrabat fontos gólok nélkül lett a világbajnokság egyik legjobb játékosa, remek védőmunkájának is köszönhető, hogy Marokkó egészen az elődöntőig menetelt. A Fiorentina középpályásának franciák elleni meccsét azonban Olivier Giroud nagyban megnehezítette.

„A csatáruk, Giroud végig követett mindenhova. Mondtam neki, hogy »Hagyd már abba!«, amire annyival válaszolt, hogy erre kérték meg, hogy egész meccsen lépjen vissza velem a középpályára.”

A marokkói játékos azt is elmondta, hogy a korai gól miatt szerkezetet kellett váltaniuk: „Sajnos miután kaptunk egy hülye korai gólt, az ő kezükre kellett játszanunk.”

„Ha majd visszagondolunk erre, biztosan realizáljuk, hogy mekkora tett is volt ez, de most csak keserűséget érzek. Főleg úgy, hogy olyan közel volt” – fogalmazott Amrabat, aki büszke csapatára és arra, hogy helytálltak a címvédő ellen.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
ELŐDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–MAROKKÓ 2–0 (1–0)

Al-Hor,al-Bajt Stadion,68 294néző.Vezette:C. Ramos (mexikói)
FRANCIAORSZÁG:Lloris – Koundé, Varane, Konaté, T. Hernandez – Y. Fofana, Tchouaméni, Griezmann – O. Dembélé (Kolo Muani, 78.), Giroud (Thuram, 65.), Mbappé.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
MAROKKÓ:
Bunu – Hakimi, Dari, Szaissz (Amallah, 21.; Abde, 78.), el-Jamik, Mazraui (Attijat Allah, a szünetben) – Amrabat, Unahi – Zijes, en-Nesziri (Hamdallah, 66.), Bufal (Abuhlal, 66.).Szövetségi kapitány:Valid Regragi
Gólszerző:T. Hernandez (5.), Kolo Muani (79.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik