GYENGE BALÁZS
2022.12.05 11:06 Frissítve: 2022.12.05 11:49

Vb 2022: Jobb a Neymarral felálló brazilok ellen játszani – Bento

Mint beszámoltunk róla, van esély Neymar játékára a brazilok Dél-Korea elleni nyolcaddöntőjében a katari futball-vb hétfő esti meccsén – és saját bevallása szerint ennek Paulo Bento, az ázsiaiak portugál szövetségi kapitánya is örül...

Neymar vasárnap már újra együtt edzett a társaival (Fotó: AFP)

 

BRAZÍLIA: KÉT JÁTÉKOS MINDENKÉPP BÚCSÚT INTHET A VB-NEK

Brazília komótosan kezdte a világbajnokságot, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyik csoportmérkőzésén sem tudott gólt szerezni az első félidőben, valamint két szerény győzelem (Szerbia 2–0, Svájc 1–0) után kikapott Kameruntól a harmadik körben (0–1).

Ráadásul egyre több a sérült: két játékos, Gabriel Jesus és Alex Telles végleg búcsúzhat a tornától, Alex Sandro nem épül fel a dél-koreaiak elleni hétfői meccsre, és bár a nyolcaddöntőben Danilo minden bizonnyal visszatér a kezdőbe, a legfőbb kérdés: mi lesz a válogatott vezérével, a nyitó mérkőzésen bokasérülést szenvedő Neymarral?

„Ami Neymart illeti, vasárnap már edzett, ami azt jelenti, hogy ott lesz a meccsen – mondta első számú játékosáról Tite, a brazilok szövetségi kapitánya a válogatott sajtótájékoztatóján. – Hogy aztán kezdő lesz-e vagy csak csere, az az orvosi stáb értékelésén múlik. Nekem az a kötelességem, hogy a legjobb tizenegyet küldjem pályára.”

„Hétfőn teljesen új fejezetet nyitnak a csapatok. Felhívnám rá a figyelmet, hogy nekünk szemernyi veszítenivalónk sincs, mi csak nyerhetünk. Annyit kérek csupán a csapatomtól, hogy továbbra is azt a megalkuvás nélküli, feladást nem ismerő futballt játssza, mint eddig” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján a brazilok elleni nyolcaddöntőre készülő dél-koreai válogatott portugál szövetségi kapitánya, Paulo Bento, aki visszatérhet válogatottja kispadjára, miután a Ghána elleni csoportmérkőzést követően kapott eltiltását letöltötte Portugália ellen.

A meccs kapcsán arról már írtunk, hogy a brazilok kapitánya, Tite elmondta, van esély az első mérkőzésen, még a szerbek ellen megsérült Neymar játékára Dél-Korea ellen. Talán furcsán hangozhat, de Bento – állítása szerint – örül ennek.

„Álszentségnek tűnik, ha azt mondom, jobb a Neymarral felálló Brazí
liával játszani, de ez az igazság: azt szeretem, ha a legjobbak vannak a pályán. Mindemellett nem szabad elsiklani afelett, hogy Brazíliát kizárólag kiváló játékosok alkotják” – mondta Paulo Bento, akivel Dél-Korea 5–1-re kapott ki Brazíliától júniusban felkészülési mérkőzésen. Neymar azon a meccsen két gólt is lőtt – mind a kettőt tizenegyesből. A portugál szakember szerint azonban annak a mérkőzésnek ma már nincs jelentősége.

A Brazília–Dél-Korea vb-nyolcaddöntő 20 órakor kezdődik.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

16.00: Japán–Horvátország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Brazília–Dél-Korea (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

DÉL-KOREA EDDIGI MECCSEI

November 24., 14.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Uruguay–Dél-Korea 0–0
November 28., 14.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Dél-Korea–Ghána 2–3
December 2., 16.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Dél-Korea–Portugália 2–1

A BRAZILOK MECCSEI

November 24., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Brazília–Szerbia 2–0
November 28., 17.00
Doha,
974 Stadion
                 Brazília–Svájc 1–0
December 2., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Kamerun–Brazília 1–0

 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.