Edzősors: távozik a lengyelek szövetségi kapitánya – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.12.22. 13:10
null
A lengyel szövetség nem hosszabbítja meg Czeslaw Michniewicz 2022. december 31-én lejáró szerződését, ezért távozik a szövetségi kapitányi tisztségből (Fotó: Getty Images)
A Lengyel Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nem hosszabbítja meg a labdarúgó-válogatottat szövetségi kapitányként vezető Czeslaw Michniewicz 2022. december 31-én lejáró szerződését, így a szakember távozik a posztról.

 

A szövetség beszámolója szerint a világbajnokság után Michniewicz több megbeszélést is folytatott a szervezet vezetőségével, s a kapitány értékelte a válogatott világbajnoki teljesítményét is. Az információk összegzése után a szövetség úgy döntött, nem hosszabbítja meg Michniewicz 2022. december 31-én lejáró szerződését.

A szakember 11 hónapig irányította a lengyel válogatottat, mellyel kivívta a világbajnokságon való részvételt, s megőrizte helyét a Nemzetek Ligája elitjében. A katari tornán Robert Lewandowskiék a végső győztes Argentína mögött második helyen jutottak tovább a C-csoportból, s bár 36 év után ismét az egyenes kieséses szakaszba jutottak, a legjobb 16 között 3–1-es vereséget szenvedtek a másik döntős Franciaországtól.

„Az edzői munka megfelelő értékeléséhez más kulcskérdéseket is figyelembe kellett vennünk, például a válogatott távlati elképzeléseit és fejlesztésének irányát. A megbeszélések és az elemzés után azt a nehéz döntést hoztuk, hogy befejezzük együttműködésünket. Czeslaw Michniewicz tapasztalt tréner és meg vagyok róla győződve, hogy nem fog sokáig várni az állásajánlatokra” – fogalmazott Cezary Kulesza, a Lengyel Labdarúgó-szövetség elnöke.

A szervezet honlapján arról is tájékoztatott, a közeljövőben megkezdik az új edző kiválasztásának folyamatát.

„Szeretnénk, hogy a válogatottat olyan edző irányítsa, aki garantálja a fejlődést és a vállalt célok elérését. Az új edzőnek emellett javítania kell a válogatott megítélésén és újra kell építenie a szurkolók bizalmát. Választásunkat alaposan át kell gondolnunk, így egyelőre nem tudjuk, mikor mutathatjuk be az új szövetségi kapitányt” – tette hozzá Kulesza.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik