Vb 2022: Mbappé négy gólt rúgott nekem, miért nevetném ki? – Emiliano Martínez

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.12. 14:07
null
Emiliano Martínez (középen) és Kylian Mbappé (jobbra) a katari finálét követően (Fotó: Getty Images)
Az argentin válogatott kapusa, Emiliano Martínez az Olé nevű argentin lapnak elmondta, nem állt szándékában az ellenfél legjobbján, Kylian Mbappén gúnyolódni a katari labdarúgó-világbajnokságot követő ünneplésen. Martínez beszélt a táncáról és a Kolo Muanival szembeni sorsdöntő védéséről is.

Mint ismert, Emiliano Martínez sorsdöntő pillanatban bravúrral mentette meg az argentin válogatottat a vereségtől a katari vb fináléjában. A kapus Kolo Muani ziccerét hárította.

„A labda elég furcsa irányt vett, miután lepattant a földre. Úgy éreztem, ki tudom védeni. Átlósan futottam ki a kapuból, szándékosan helyet hagyva a bal oldalamon. Ezzel akartam elérni, hogy oda lője a labdát” – mondta Martínez az emlékezetes védéséről az Olénak.

Az Aston Villa labdarúgója az elhíresült táncáról is beszélt, amellyel Katarban ünnepelt:

„Életemben nem táncoltam úgy a vb előtt. Vannak, akik azt gondolják, bohóc vagyok. Lehet, hogy igazuk van, de én csak ünnepeltem, miután elértünk valamit. A csatárok mindig ünnepelnek, egy kapus miért ne tehetné meg ugyanezt?”

Martínez a Kylian Mbappéval szembeni, megosztó cselekedeteiről is kifejette véleményét. A kapus a világbajnoki címet követően gúnyosan egy perc néma csendet kért csapattársaitól, hogy emlékezzenek a vesztes Mbappéra.

„Senkit nem akartam megbántani. Pályafutásomnak köszönhetően franciák közt nőttem fel, soha nem volt problémám velük. Talán Giroud el tudná mondani, milyen ember vagyok. Kedvelem a francia kultúrát és mentalitást.”

„Ami az öltözőben történik, annak nem szabad kiszivárognia. Amikor Franciaország 2018-ban legyőzött minket, akkor ők Messit gúnyolták dalba foglalva. Ha egy csapat Brazíliát győzi le, akkor Neymarról énekel. Semmi személyeskedés nincs Mbappé irányába. Nagyon is tisztelem őt.”

Martínez (balra) az Mbappé-babával
Martínez (balra) az Mbappé-babával

A 30 éves kapus a Buenos Aires-i ünneplés során egy Mbappé-arcú játék babát fogott a kezében. Martínez ennek is felfedte a hátterét.

„Az emberek csaknem száz babát dobtak oda nekünk útközben. Egy adott pillanatban a lábamhoz esett egy Mbappé-arcú baba, amely megnevettetett. Néhány másodpercre felvettem, majd visszadobtam az embereknek. Nem Mbappén nevettem, hiszen négyszer is túljárt az eszemen a döntőben. Miért nevetném ki? Nagyon sokra tartom őt. Ő a legjobb francia játékos, akit valaha láttam.”

„A meccs után azt mondtam neki, hogy ne csüggedjen, büszke lehet magára, mert nagyszerűen játszott. A világ egyik legjobbja, szinte egyedül nyerte meg a finálét, ezt neki is elmondtam. Amikor szembesültem vele, azonnal tudtam, hogy ő más. Miután Messi visszavonul, Mbappénak sok aranylabdája lesz” – fejezte be mondandóját Martínez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik