nemzetisport.hu 2018.06.13 18:17 Frissítve: 2018.06.13 18:28

Vb 2018: Okosnak kell lennünk, nincs időnk bánkódni – Hierro

Mint ismert, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) egy nappal a világbajnokság kezdete előtt azonnali hatállyal menesztette a válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopeteguit, akit kedden neveztek ki a Real Madrid vezetőedzőjének – igaz, csak a vb után vette volna át a királyi gárda irányítását. Utódja a blancók legendás játékosa, Fernando Hierro lett, aki a krasznodari stadionban mutatkozott be hivatalosan is a sajtó képviselői előtt.

Fernando Hierro és Luis Rubiales a sajtótájékoztató után (Fotó: Twitter/RFEF)

 

 
Julen Lopetegui a Real Madrid új vezetőedzője – hivatalos
Lopeteguit azonnali hatállyal kirúgta a spanyol szövetség, Hierro az utódja – hivatalos
Így reagált Sergio Ramos Lopetegui menesztésére
Lopetegui elárulta, miben reménykedik a távozása után

A spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az RFEF azonnali hatállyal szerződést bontott Julen Lopetegui szövetségi kapitánnyal, akit kedden kineveztek a Real Madrid vezetőedzőjének.

Nem sokkal később azt is bejelentették, hogy a spanyol szövetség sportigazgatójaként eddig is Oroszországban tartózkodó Fernando Hierro irányítja majd a nemzeti csapatot a tornán.

A spanyol szövetség szerda este Krasznodarban, egy sajtótájékoztatón mutatta be a királyi gárda legendás játékosát mint a válogatott új szövetségi kapitányát.

„Ez egy gyönyörű és izgalmas kihívás – kezdte a sajtótájékoztatót Fernando Hierro. – Bátran vállaltam ezt a felelősségteljes felkérést, nem szeretnék csalódást okozni. Szeretném kifejezni a legnagyobb csodálatomat Julen Lopetegui felé, és természetesen sok szerencsét kívánok neki.”

„Két nap alatt nem lehet megváltoztatni az elmúlt két évben elvégzett munkát. Okosnak és összetartónak kell lennünk, hiszen fantasztikus csapatunk van. Csak négyévente rendeznek világbajnokságot, úgyhogy most csak erre szabad koncentrálnunk. Ha nem lennék meggyőződve az ambícióinkról, nem lennék itt. A srácok nagyon izgatottak, várják a kihívást, így nincs időnk bánkódni. A játékosoktól kapott visszajelzések fantasztikusak, nagyon együtt van a csapat, mindenki tisztában van a célokkal. Mindent meg fogunk tenni, ami az erőnkből telik” – fogalmazott Hierro.

„Olyan nehézségekkel találkoztunk, amelyeken együtt túl tudunk lépni, ebben biztos vagyok – vette át a szót Luis Rubiales. – Hierro volt az első számú jelöltünk, gyorsan kellett döntenünk, ő pedig nagylelkűen felajánlotta a segítségét a spanyol válogatottnak, ezt szeretném megköszönni neki.”

„Nem érzem, hogy Lopetegui elárult volna minket, amíg velünk volt, kifogástalan munkát végzett. Tudom, hogy ez egy nagyon nehéz szituáció, bármit is csinálok, kritikák kereszttüzébe kerülök. Ettől azonban csak még erősebbek leszünk” – zárta a sajtótájékoztatót a spanyol szövetség elnöke.

A spanyol válogatott pénteken Portugáliával találkozik Szocsiban, majd Iránnal és Marokkóval mérkőzik meg a világbajnokság B-csoportjában.

VILÁGBAJNOKSÁG, B-CSOPORT
Portugália (B1)
Spanyolország (B2)
Marokkó (B3)
Irán (B4)
Június 15., 17.00
Szentpétervár
Kresztovszkij Stadion
Marokkó (B3)Irán (B4)x–x
Június 15., 20.00
Szocsi
Fist Olimpiai Stadion
Portugália (B1)Spanyolország (B2)x–x
Június 20., 14.00
Moszkva
Luzsnyiki Stadion
Portugália (B1)Marokkó (B3)x–x
Június 20., 20.00
Kazany
Kazany Aréna
Irán (B4)Spanyolország (B2)x–x
Június 25., 20.00
Szaranszk
Mordovija Aréna
Irán (B4)Portugália (B1)x–x
Június 25., 20.00
Kalinyingrád
Kalinyingrád Stadion
Spanyolország (B2)Marokkó (B3)x–x
2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.