Eb 2024: a kezezést is érzékeli majd a torna hivatalos labdája

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 20:05
null
Speciális mikrochipet helyeznek az Eb hivatalos labdájába (Fotó: AFP)
A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos labdájába olyan mikrochipet szerelnek, amely a kezezést is képes érzékelni játék közben.

 

A The Times információja szerint az Adidas Fussballliebe néven futó labdájába egy új technológiás mikrochipet szerelnek majd be a 2024-es Eb-n, hogy a biztosan meg tudják állapítani, kéz volt-e egy adott szituáció.

A mikrochipet egy úgynevezett végtagkövető technológiával szerelik fel, amely képes egzakt, 3 dimenziós képet alkotni a játékosokról. Ennek segítségével a VAR szobában ülő asszisztens játékvezetők pontosan láthatják, a test melyik részét találta el a labda.

A kezezésen felül a leshelyzeteknél is a bírók segítségére lehet a chip, hiszen a labda elrúgásának pontos pillanatát is meg lehet határozni vele, ami döntő fontosságú lehet egyes szituációkban.

A legfrissebb hírek szerint az új technológiát kipróbáló asszisztensek „le voltak nyűgözve” a chip precizitásán, de azért várjunk még vele, ténylegesen az elmondottak alapján működi-e a szerkezet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik