Eb 2024: Budapesten népszerűsíti a tornát a háromszoros bajnok nagykövet

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 08:55
A Sportrádió stúdiójában is járt az Eb nagykövete (Fotó: Árvai Károly)
Budapestre érkezett a Hamburggal 1983-ban BEK-et nyerő Jimmy Hartwig, aki ellátogatott többek között a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára és a Puskás Arénába is.

Korábbi német válogatott labdarúgó érkezett csütörtökön Magyarországra: Jimmy Hartwig a 2024-es németországi Európa-bajnokság egyik nagyköveteként jött hazánkba, hogy népszerűsítse a közelgő tornát és Németországot mint befogadó országot. A 69 éves korábbi középpályás háromszor nyert nyugatnémet bajnokságot (1979, 1982, 1983) a Hamburg labdarúgójaként, amellyel a BEK-et is elhódította 1983-ban. A válogatottban két mérkőzésen szerepelt, 1979 tavaszán Írország, valamint Izland ellen lépett pályára, míg a B-válogatottban hatszor kapott lehetőséget. Aktív pályafutása végezetével edzősködött, többek között a Augsburgot és a Sachsen Leipziget irányította, az utóbbi időben pedig a Német Labdarúgó-szövetség fair playt, sokszínűséget és tiszteletet hirdető nagyköveteként hiteles és értékes szereplője a labdarúgás világának.

Magyarországi programját a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián kezdte, ahol előadást tartott a fiataloknak a futball társadalmi kohéziós szerepéről. Útja ezután a Puskás Arénába vezetett, ahol Kovács Norbert, a Nemzeti Sportügynökség létesítményfejlesztési és üzemeltetési vezérigazgató-helyettesének kíséretében idegenvezetésen vett részt, majd a Sportrádióban vendégeskedett – itt találkozott a Nemzeti Sport főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel. Este díszvacsorán vett részt, amelyen többek között jelen volt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Huszár István, az MLSZ nemzetközi osztályának vezetője, valamint Sipos Jenő MLSZ-szóvivő. Pénteki hazaindulása előtt ellátogat a Német Nemzetiségi Gimnáziumba és Kollégiumba.

Rövid itt-tartózkodása során nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, többek között nagyköveti szerepéről, egykori magyar edzőjéről, Lóránt Gyuláról, valamint a közelgő Európa-bajnokságról beszélt – az interjút a szombati számunkban olvashatják.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik