Eb 2020: Sterling megvédte a kifütyült liverpooli társát

Vágólapra másolva!
2019.11.15. 11:32
null
Joe Gomez a 70. percben lépett pályára, pfujolással fogadták a szurkolók (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, az angol labdarúgó-válogatott edzőtáborának első napján Raheem Sterling és Joe Gomez összekapott egymással, emiatt Gareth Southgate szövetségi kapitány nem nevezte a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőre a Manchester City sztárját. A mérkőzésen csereként pályára lépő liverpooli játékost a szurkolók kifütyülték, Sterling viszont a lefújást követően a védelmébe vette.

 

Mint ismert, vasárnap rendezték meg a Premier League „szuperrangadóját”, amelyen a címvédő Manchester City3–1-rekikapott a bajnokságot veretlenül vezető Liverpool FC otthonában. Másnap a két együttes játékosai közül többen a válogatott összetartásán találkoztak ismét. A helyi sajtó szerint állítólag Gomez, a Liverpool védője barátságosan akarta köszönteni Sterlinget, aki rosszul reagált, s a két futballista egymásnak esett. A jelenlévő játékosok választották szét őket, Southgate pedig úgy döntött, hogy büntetésként nem nevezi a Montenegró elleni mérkőzésre Sterlinget.

Joe Gomez viszont játszott, a 70. percben Mason Mountot váltotta, ám az angol szurkolók pfujolással fogadták a pályára lépését.

Owen Howell on Twitter

@AnfieldRd96 https://t.co/6IVx9ehbmB


Ez Sterling tetszését nem nyerte el, ezért a Twitter-oldalán üzent az angol szurkolóknak.

„Minden angol szurkolónak: nem akartam már ezzel foglalkozni, de ismét meg kell hogy szólaljak. Rossz volt azt látni, hogy pfujolták a csapattársamat valami miatt, ami az én hibám. Joe semmi rosszat nem csinált, ezért nem jó azt látni, hogy a becserélése után pfujolták, miközben ő egy ilyen nehéz hét után is a fejét leszegve, keményen dolgozott. Teljes mértékben vállalom a felelősséget és elfogadtam a következményeket” – írta a Twitterre nem sokkal a Montenegró elleni Eb-selejtező után Raheem Sterling.

Raheem Sterling on Twitter

To all the @England fans, I wanted to leave things at it was but tonight I have to speak again : it was hard for me to see my team mate get booed for something that was my fault. Joe hasn't done anything wrong & for me to see someone who keeps his head down and work hard..



Gareth Southgate a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, nem értette a szurkolók reakcióját, hiszen Joe Gomez semmi rosszat nem csinált. Az angol válogatott szövetségi kapitánya azt is elárulta, hogy a Liverpool játékosa elsőként ment be és elsőként is hagyta el az öltözőt a lefújás után, ezért külön is beszélni fog vele.

Anglia 7–0-ra legyőzte Montenegrót, így egy fordulóval az Eb-selejtező zárása előtt biztosította a helyét a kontinenstornán.

EB-SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ, A-CSOPORT
Anglia–Montenegró 7–0(Oxlade-Chamberlain 11., Kane 17., 24., 37., Rashford 30., Sofranac 67. – öngól, Abraham 84.)
Csehország–Koszovó 2–1(Král 71., Celustka 79., ill. Nuhiu 50.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia76133– 6+2718
2. Csehország75213–10 +315
3. Koszovó *
732213–12 +111
4. Montenegró835 3–22–19 3
5. Bulgária734 5–17–12 3

Félkövér:már kijutott az Eb-re.
*:bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt:kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

10. FORDULÓ
NOVEMBER 17., VASÁRNAP

18.00:
Koszovó–Anglia(Tv:Sport2) –élőben sz NSO-n!
18.00:Bulgária–Csehország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik