BALÁZS DÁVID
BALÁZS DÁVID
2021.06.18 18:37 Frissítve: 2021.06.18 18:52

Eb 2020: „Ha a franciáknak nekirontunk, nagy verésbe szaladhatunk bele”

Bánki József volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A Ferencváros korábbi emblematikus játékosával Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport futballrovatának rovatvezető-helyettese beszélgetett.

Bánki József méltatta a magyar csapatot (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 
Juhász Roland volt a vendég az NS első pódiumbeszélgetésén
Vincze István volt a vendég az NS pódiumbeszélgetésén
Szélesi Zoltán az angol utánpótlásról, Eriksenről és válogatottunkról
Mátyus János szerint különleges időszak vár ránk
Buzsáky Ákos bátrabb futballt vár a magyar válogatottól

„Ami Christian Eriksennel történt, az egy életre szóló dráma. Azt hiszem, soha senki nem fogja elfelejteni, hogy mi történt, ahogy mi sem fogjuk soha Fehér Miklós halálát. Ezek olyan pillanatok voltak, amik megmutatták az embereknek, hogy mi a fontos. Beszélhetünk Ronaldóról, Messiről vagy Mbappéról, de amit Simon Kjaer a barátjáért tett a pályán, az mindenkinek a lelkéig hatolt és mélyen bevésődött az emlékezetébe” – mondta el Bánki József Christian Eriksen drámájával kapcsolatban a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán.

A nyolcvanas évek meghatározó ferencvárosi futballistája a folytatásban beszélt a magyar válogatott portugálok ellen 3–0-ra elveszített keddi Eb-mérkőzéséről.

„A mostani magyar válogatottal kapcsolatban a legnagyobb elismeréssel szabad csak beszélni. Minden poszton minőségi játékosok voltak a portugáloknál, és mégis döntetlenre hoztuk 84 percig a meccset, ami az egységnek, egymás segítésének, a hatalmas küzdeni akarásnak és a frenetikus hangulatnak volt köszönhető” – fogalmazott az 58 éves újságíró, televíziós szakértő.

„Olyan élmény volt ez a játékosoknak és azoknak is, akik a helyszínen tekintették meg a meccset, hogy amíg élnek, nem felejtik el. Ahogy a csapat küzdőszellemét sem. A srácok hihetetlenül odatették magukat. Én azokkal értek egyet, akik a vereség ellenére is azt mondják, nem kell szégyenkeznünk ezzel a magyar válogatottal.” Hozzátette: Szoboszlai és Kalmár játékával sem gondolja azt, hogy esélyesebbek lehettünk volna a pontszerzésre. Arra is kitért, kit tart együttesünk legfontosabb játékosainak.

„Nálam Willi Orbán játéka nélkülözhetetlen. Toronymagasan a legfontosabb futballistának őt tartom Gulácsi Péter mellett.”

Bánki József a holnapi, franciák elleni meccs kapcsán is kifejtette a véleményét.

„Ez nem kívánságműsor, nem szabad nekirontani a franciáknak, mert akkor ezzel a kamikazefutballal nagy verésbe szaladhatunk bele.”

2021.07.28 07:57:26

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A futballnyár legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötte össze a több mint 200 oldalas keménytáblás könyv.

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).