Videó: amikor a magyar származású mágus csodát tett a Wembley fölött

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 08:50
null
Elgurult... (Fotó: <a href="https://www.thescottishsun.co.uk/archives/news/157248/uri-geller-says-its-the-cias-fault-that-gary-mcallister-missed-penalty/">The Sun</a>)
A nyári Európa-bajnokságot felvezető, múltidéző Amikor-sorozatunkban ezúttal Uri Geller 1996-os kalandjait énekeljük meg.

Három alapos okkal lehet feloldozást nyerni a tizenegyes kihagyásának a bűne alól: ha te vagy Diana Ross, és úgyis tudod, hogy mindenképpen összedől a kapu, akkor is, ha mellé lősz, ha te vagy bárki, de a nagy Sergio Goycochea áll veled szemben 1990 nyarán, vagy ha te vagy Gary McAllister, és nagyon kitol veled egy, a stadion fölött helikopterező mágus.

Aligha kell ecsetelni, mennyire fontos volt az angoloknak a skótok elleni hazai mérkőzés az 1996-os Eb-n, és a mérkőzés fordulópontja kétségkívül az volt, amikor David Seaman büntetőt védett. Pontosabban: Seaman és a magyar származású Geller együtt tolt ki a végrehajtóval, ugyanis mint azt a videón is látni lehet, a labda közvetlenül az elrúgás előtt vidáman eldöcögött a Tower felé…

Gellert kapott a labda, szó szerint…

Mindez nem álhír, alaposan dokumentált tény, tényleg így történt, mármint hogy Geller (akinek mindkét szülője magyar, ő már izraeli és brit állampolgár) tényleg a stadion fölött röpködött egy helikopter utasaként talpig háromoroszlános ruházatban, szuggerálta a skótokat, hogy ne nyerjenek, és szuggerálta az angolokat, hogy nyerjenek. Tény, Paul Gascoigne aznap élete formájában játszott, kár, hogy később eltűnt a feje felől Geller, aki aztán igazolatlanul hiányzott az angolok kiesésekor.

A BBC műsora az esetről, a nevezetes „gellerkedés” 2 perc 18 másodpercnél

Innen tanulhat meg ön is labdát görgetni! Mi is megtanultuk, de kell hozzá egy kolléga is, hajszárítóval a kezében.


(Fotó: The Sun)
(Fotó: The Sun)


A Jégbüfé előtt, talpig FA-kékben... (Forrás: dreamteamfc.com)
A Jégbüfé előtt, talpig FA-kékben... (Forrás: dreamteamfc.com)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik