F1: Vettel túl az üléspróbán; Sainz másfél napot tesztelt a Ferrarival

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 14:06
null
Vettel Lance Stroll mellett fog idén versenyezni az Aston Martinnál (Fotó: Twitter/F1)
A négyszeres Formula–1-es világbajnok Sebastian Vettel teljesítette az üléspróbát az Aston Martinnál, míg a Ferrarihoz az ő helyére érkező Carlos Sainz Jr. másfél napon keresztül tesztelhetett a maranellóiak 2018-as autójával Fioranóban.

 

Mint beszámoltunk róla, Sebastian Vettel még január 19-én járt gyárlátogatáson az új csapatánál, az Aston Martinnál, amely hosszas várakoztatás után nemrég közölt egy hosszabb videót is a nagy eseményről. A négyszeres világbajnok a vizitje során szimulátorba pattant, és üléspróbán is volt a silverstone-i gyárban.

Az Aston Martin a McLarenhez és az Alfa Romeóhoz hasonlóan februárban rántja le a leplet az új konstrukciójáról, azonban egyelőre nem közölte az autóbemutatója pontos időpontját.

 

A Ferrariba a német helyére érkező Carlos Sainz Jr. is ismerkedik az új csapatával, a spanyol szerdán vezethette először a Scuderia gépét, és összesen másfél napon keresztül tesztelhetett Fioranóban, ahol csütörtök délután a Haas német újonca, Mick Schumacher veszi át tőle a stafétabotot.

Sosem fogom elfelejteni ezt a napot! Az egyik legkülönlegesebb pillanat az volt számomra, amikor megérkeztem a pályára, és megláttam a Ferrarit az 55-ös rajtszámmal. Egyből autóba akartam pattanni, az első próbaköröm igazán izgalmas volt, aztán belevetettük magunkat a munkába. Nagyon elégedett vagyok a nap alakulásával. Végigmentünk a tervezett a programon, és sikerült megismerkednem mindennel. A mérnökökkel, a szerelőkkel, a kormánykerékkel, illetve a különböző folyamatokkal is, amelyek nyilván kicsit mások voltak, mint az elmúlt évben vezetett autómnál. Nagyon elégedett vagyok, nem is álmodhattam volna ennél jobb kezdésről" – lelkendezett a McLarentől érkező spanyol pilóta.

A Ferrari privát tesztje pénteken zárul le: délelőtt Schumacher, míg délután Callum Ilott vezetheti a 2018-as versenygépet. A 2021-es idény előtti hivatalos téli tesztre március 12–14-én kerül sor Bahreinben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik