F1: mégsem rendeznek Rio de Janeiróban versenyt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 14:38
null
Egyelőre biztosan nem épül új F1-es pálya Rio de Janeiróban (Fotó: Twitter)
Hiába tűnt úgy a korábbi években, hogy a Brazil Nagydíj Interlagosból átkerülhet Rio de Janieróba, az utóbbi városba tervezett új versenypályát már biztosan nem építik fel a tervezett helyszínen, ami mögött környezetvédelmi okok állnak.

 

Még 2019-ben vetődött fel, hogy a Brazil Nagydíjat elvinnék Interlagosból, és helyette egy új létesítmény adna otthont Brazília F1-es futamának Rio de Janeiróban. A projektet a dél-amerikai ország elnöke Jair Bolsonaro is támogatta, habár sokan ellenezték – és nem is csak amiatt, mert így kiszorult volna a versenynaptárból az interlagosi pálya.

Az új létesítmény építése miatt ugyanis ki kellett volna vágni a Camboata-erdő egy részét, ami ellen sokan, még Lewis Hamilton is felszólalt. Rio de Janeiro környezetvédelmi titkára is kiállt az erdő védelme, így az új F1-es versenypálya tervének elvetése mellett, ezt pedig a város januárban hivatalba lépő új polgármestere is elfogadta.

A politikus attól nem zárkózott el, hogy a város egy másik részén a későbbiekben megépítsék a pályát, azonban a Liberty Media már korábban megegyezett egy új promóterrel, akinek a szervezésében Interlagosban maradhat a Brazil GP egészen 2025-ig. Bár azt is meg kell említeni, hogy időközben a promóter korrupciós botrányba keveredett, így a megállapodását Sao Paulo városával egy időre felfüggesztették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik