F1: Meg fogja nehezíteni Lewis dolgát – Verstappen Russellről

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 15:20
null
Lewis Hamilton jövőre új csapattársat kaphat George Russell személyében (Fotó: AFP)
Ha 2022-től valóban George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa, a hétszeres világbajnoknak az eddigieknél nehezebb dolga lesz a Mercedesnél – legalábbis így vélekedik erről Max Verstappen.

 

Kimi Räikkönen szerdai bejelentésével a visszavonulásáról elindult a lavina a Formula–1-es pilótapiac alakulását tekintve. Könnyen lehet, hogy a közeljövőben Valtteri Bottas és George Russell jövőjére is fény derült – nem beszélve például Alexander Albonról, aki a legfrissebb hírek szerint a legfőbb esélyes Russell megüresedő, williamses ülésére.

Bár a további bejelentésekre még várni kell, sokan már tényként kezelik azt, hogy Räikkönen távozásával Bottas az Alfa Romeónál, Russell pedig a Mercedesnél folytatja a pályafutását. Arról, hogy ez milyen hatással lesz Lewis Hamiltonra, a jelenlegi világbajnoki riválisát, Max Verstappent is megkérdezték.

„Meg fogja nehezíteni Lewis dolgát – szögezte le a Red Bull versenyzője. – Amikor Bahreinben autóba ült, már az első körtől nehézzé tette Valtteri dolgát. El lehet képzelni, hogy amikor egyre több tapasztalatot szerez abban az autóban, és egyre jobban beilleszkedik a csapatba, még gyorsabbá válik. Amikor az első futamodat teljesíted, a csapatod elintézi neked a beállításokat, hiszen nem igazán tudod, hogy valójában mit is kell tenned."

„Bár az F1-es autók hasonlónak tűnnek, az, ahogyan be kell állítani őket, nagyon eltérő lehet – árulta el Verstappen a Motorsport.comnak.Bizakodó vagyok George-dzsal kapcsolatban. Az, ahogyan Spában teljesített, szintén nagyon jó volt. Persze az esőhöz jobban illő beállításokat választottak, de ennek ellenére ezt elérni egy Williamsszel elég lenyűgöző. Arra számítok, hogy nagyon jól teljesít majd, ha megkapja az ülést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik