H. L. 2021.04.09 17:57 Frissítve: 2021.04.09 18:08

F1: „Idióták vagytok!” – Ricciardo kiakadt a szenzációhajhászás miatt

A Formula–1-es McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo idiótának nevezte a sorozat közösségi oldalait kezelőket, illetve mindazokat, akik a pályán történt balesetekkel kívánják népszerűsíteni a száguldó cirkuszt.

Ricciardo nem érti, miért a balesetekkel kell népszerűsíteni a sportágat (Fotó: AFP)

 

Daniel Ricciardo már a tavalyi Bahreini Nagydíjat követően is kritikusan fogalmazott a Romain Grosjean horrorisztikus balesetét hosszasan mutató, s többször is visszajátszó műsorszerkesztőkkel kapcsolatban, míg most a Formula–1 közösségi médiában történő megjelenéséért felelőket, illetve a Netflixet bírálta.

Tavaly az F1 a közösségi oldalain megosztott egy videót az év tíz legjobb pillanatáról, s ebből nyolc baleset volt. Én erre csak annyit tudok mondani: Srácok, ti kib...ott idióták vagytok! A tizenkét évesek talán ilyenfajta tartalomra kíváncsiak, mert ennél jobbat nem tudnak, de mi nem vagyunk gyerekek. Szóval jobban kéne csinálni, srácok! Ennél jobban!" – nyilatkozta a Square Mile-nak.

Az ausztrál versenyző ezt követően a Formula–1-ről dokumentumfilm-sorozatot, vagyis a Drive to Survive-ot készítő Netflixet is megtalálta. Ricciardo elmondta, az első évad tetszett neki, és érezte a műsor pozitív hatásait, ám kifejtette, a második évadban már voltak olyan részek, amelyeket erőltetettnek érzett.

A második évadban voltak részek vagy jelenetek, amelyeket kissé erőltetettnek éreztem. Próbáltak egyfajta rivalizálást teremteni köztem és Carlos (Sainz Jr.) között, ami nem igazán létezett. Ő nem nagyobb ellenfél nekem, mint bárki más, nem volt semmilyen személyes harag köztünk, de úgy érzem, a Netflix ki akart valamit hozni belőle, szóval sok kérdést kaptam Carlosszal kapcsolatban. Talán senki sem vette észre, de én úgy voltam vele, hogy ő rendben van. Ha Carloshoz viszonyítok, vannak emberek, akiket sokkal kevésbé kedvelek. Úgy értem, úgy öltözködik, mint egy hatvanéves, de ettől eltekintve nincs vele semmi gond" – magyarázta Ricciardo.

2022.05.08 19:19:38

F1 B. Ö. B.

A biztonsági autós fázis jól jött Lerclerc-nek, ám a vb-éllovas nem tudott élni a lehetőséggel.

2022.05.07 21:29:46

F1 H. L.

A második sorba az utolsó gyors körén hibázó Verstappen, valamint Pérez kvalifikálta magát, míg Russell már a Q2-ben búcsúzott.

2022.05.07 18:36:16

F1 H. L.

A mexikóit Leclerc és Verstappen követte a sorban a piros zászlós szakaszt hozó harmadik edzésen.

2022.05.06 23:17:02

F1 H. L.

Russell 106 ezreddel előzte meg a második Leclerc-t a két piros zászlót is hozó második edzésen.

2022.05.06 20:00:43

F1 H. L.

Leclerc 71 ezreddel előzte meg Russellt, míg harmadikként Verstappen érkezett a piros zászlót is hozó edzésen.