F1: elsüllyedt a Torpedó, Kvjat nem tér vissza a Toro Rossóhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.26. 10:34
null
Kvjat (jobbra) ideje végleg kitelt a Red Bull birodalomnál (Fotó: AFP)
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója és junior programjának vezetője a német Auto Bild Motorsportnak elárulta, Danyiil Kvjat már nem tér vissza a Toro Rossóhoz, mert nem látják benne a lehetőséget, hogy hosszú távon is megfelelő szinten teljesítsen. A Red Bull B-csapata Pierre Gaslyval és Brendon Hartleyval versenyzi végig a szezont.

Mindez azt jelenti, hogy a Red Bull harmadszor ejtette a 23 éves oroszt, aki a 2014-es idényben a Toro Rossónál mutatkozott be, és a 2015-ös szezonra már előléptették a Red Bullhoz, ahol F1-es pályafutása csúcsát jelentve két dobogós helyezést tudott szerezni a 2016-os Orosz Nagydíjig, amelyet követően megkapta a Torpedó becenevet, miután kiütötte Sebastian Vettelt.

Ez a verseny az orosz pályafutásában is fontos mérföldkő volt, amelyről azonban vélhetően lemondana, hiszen a futamot követően a Red Bull visszaküldte a Toro Rossóhoz, és helyére Max Verstappent hívta fel az „első csapathoz”.

Az istálló idén a Szingapúri Nagydíj után ejtette másodszor az oroszt, amikor Pierre Gaslyra cserélte a malajziai és japán versenyekre, majd most az Amerikai Nagydíj után harmadszor – és úgy tűnik, immár végleg.

Az orosz számára az F1-es karrierje megmentésére egyetlen valós opció kínálkozik, méghozzá a Williams csapatnál, már amennyiben Felipe Massa idén – is – úgy dönt, hogy befejezi a versenyzést és végleg visszavonul.

„A Formula–1 nem minden, az életben számtalan egyéb lehetőség van még. Mindig is autóversenyző akartam lenni, és versenyezni akartam, de mindig vannak olyan helyek, ahol érdemes ott lenni” – mondta Kvjat, aki a jelek szerint már felkészült az F1 elhagyására.

Ami a Toro Rossót illeti: a csapat az idényt a Gasly, Hartley párossal fejezi be, de egyelőre nem tudni, hogy 2018-ban kik alkotják majd az istálló pilótapárosát.

Az biztos, hogy a nevelőistállóként funkcionáló Toro Rossónál most valahogy nem hemzsegnek a fiatal tehetségek, amit bizonyít, hogy Austinban Kvjat mellé Hartley személyében egy 27 éves újoncot kaptak elő a kalapból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik