F1: Di Restának autója már van, társa nincs a Force Indiánál

Vágólapra másolva!
2013.02.01. 12:01
null
A Force India 2013-as autója – szintén használják a lépcső takaróelemét
A Ferrari után a Force India is bemutatta pénteken a 2013-as versenyautóját. A VJM06-ost az idén is Mercedes-motor hajtja, s a mai esemény idején még csak azt lehetett tudni, hogy a skót Paul di Resta lesz az egyik pilótája. A másikuk kilétét heteken belül megismerhetjük.

A Force India Silverstone-ban családias hangulatú eseményen leplezte le a 2013-as F1-es autóját, amelyet Paul di Resta, a csapat eddigi egyetlen szerződtetett pilótája ki is próbált a Brit Nagydíj helyszínén. Ez a teszt azonban inkább csak bemutató, az F1-es szabályok keretein belül, az érdemi munka a jövő héten kezdődik Jerezben.

Az istállónál remélik, sikerült javítani a tavalyi gépen, amellyel az azóta a Sauberhez szerződött Nico Hülkenberg az idényzáró Brazil GP-n a győzelemért küzdött, mielőtt megcsúszott, és Lewis Hamiltonnak ütközött.

Di Resta csapattársáról nem hangzott el konkrétum, a pletykák szerint az állásra esélyes Jules Bianchi egy órával korábban Maranellóban a Ferrari bemutatóján vett részt. Bob Fearly megbízott csapatfőnök azt mondta, ha Jerezben még nem is, a barcelonai első teszt előtt kiderülhet, ki ül majd a másik autóban.

2013-AS F1-ES CSAPATBEMUTATÓK DÁTUMAI
LotusJanuár 28., internet
E21
KÉPEK
McLarenJanuár 31., WokingMP4-28
KÉPEK
FerrariFebruár 1., Maranello
F138
KÉPEK
Force India
Február 1., Silverstone
VJM06
KÉPEK
SauberFebruár 2., Hinwil
C32
Red Bull
Február 3., Milton Keynes
RB9
MercedesFebruár 4., Jerez
AMG F1 W04
Toro Rosso
Február 4., Jerez
STR8
CaterhamFebruár 5., Jerez
CT03
Marussia
Február 5., Jerez
MR02
WilliamsFebruár 19., Barcelona
FW35
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik