F1: csak a rajtrács végéről rajtolhat a Toro Rosso újonca Austinban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 11:42
A teljes erőforrást kicserélik a Brendon Hartley vezette Toro Rossóban, így az új-zélandi tetemes rajtbüntetéssel kezdheti meg első versenyét a királykategóriában. Ám nem Hartley az egyetlen, aki biztos büntetéssel vág neki az austini versenyhétvégének.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke nemrégiben megerősítette a hírt: az újonc Brendon Hartley autójában a komplett erőforrást kicserélik, mely miatt az új-zélandi vélhetően az utolsó helyről indulhat a vasárnapi futamon. Brendon Hartley autójában a komplett erőforrást kicserélik, mely miatt az új-zélandi vélhetően az utolsó helyről indulhat a vasárnapi futamon.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a csere hány hellyel sorolja hátra Hartleyt a Formula–1-es debütáló versenyén, de állítólag 30 rajthelyes büntetésről van szó, ugyanis a hatodik belsőégésű motorra, turbóra és MGU-H-ra, valamint az ötödik energiatárolóra és központi elektronikára lesz szükség a korábban Danyiil Kvjat és Pierre Gasly vezette autóban.

Mindeközben Kvjat hivatalosan Carlos Sainz Jr. autójába ül át, így neki most nem jár büntetés.

Melleseg nem a Toro Rosso az egyetlen csapat, amely büntetéssel kezdi meg az amerikai versenyhétvégét. A McLarennél ezúttal Stoffel Vandoorne indul biztosan az időmérőn megszerzett rajthelyénél hátrébbról, a belga autójába ugyanis bekerül a 8. belsőégésű motor. Igaz, most csak öt helyet „bukik" Vandoorne a csere miatt.

A Red Bull-os Max Verstappennek is van miért aggódnia, a holland szerint viszont csapata egyelőre nem döntött arról, hogy Austinban vagy az utolsó három versenyhétvége valamelyikén hajtanak végre bizonyos erőforráselem-cseréket autójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik