F1: Brawn nemet mondott, Allison menne, mi lesz a Ferrarival?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.21. 10:34
Hiába szerette volna felkérni Ross Brawnt a Ferrari-istálló akár csak arra, hogy tanácsadóként segítse a Scuderia átszervezését, a brit szakember jelezte, semmilyen formában nem szeretne részt venni az olasz istálló munkájában. Ráadásul a jelenlegi technikai igazgató is távozni akar.

A motorsport.com értesülései szerint Brawn határozott nemet mondott Sergio Marchionne Ferrari-elnöknek, így más megoldást kell keresni Maranellóban.

Brawnt arra kérte a Ferrari, hogy tanácsadóként segítse a csapatot személyzeti és műszaki kérdésekben a nélkül, hogy akár egy futamra is elutazna. A csapat korábbi technikai igazgatója – aki később a Hondából Brawnná alakuló csapattal világbajnok lett, majd megalapozta a Mercedes sikereit – azonban nemet mondott.

A Ferrarinak állítólag hamarosan le kell mondania James Allison technikai igazgató szolgálatairól, mert felesége halála után vissza akar költözni Angliába. Szóba került egy angliai műhely kialakítása, de erre Marchionne nemet mondott.

A Ferrari megkörnyékezte James Keyt, a Toro Rosso brit műszaki vezetőjét, de ő nemet mondott, mert tökéletesen érzi magát mostani pozíciójában, és élvezi a Red Bull által kínált biztonságot.

Így a legfőbb esélyes Allison megüresedő állásának betöltésére Simone Resta főtervező lehet, az olasz szakember irányításával zajlik a 2017-es autó projektje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik