F1: Hamilton igazi bajnokhoz méltóan versenyzett – Alonso

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 14:37
null
Alonso (jobbra) igazi érzelmi hullámvasutat élt át az ausztrál versenyen (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin spanyol versenyzője, Fernando Alonso igazi érzelmi hullámvasúton ment keresztül az újabb harmadik helyéig az Ausztrál Nagydíjon. A spanyol ráadásul a második pozícióért is csatában volt Lewis Hamiltonnal, ám végül nem tudta hibára kényszeríteni a korábbi csapattársat, és a hajrában történt megszakítások meghiúsították az összecsapást.

 

 

37. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 31., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:18.790
2. szabadedzés: 1. Alonso 1:18.887
ÁPRILIS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.565
Időmérő: 1. Verstappen 1:16.732
ÁPRILIS 2., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 30., 13.00Azeri Nagydíj, Baki
Május 7., 21.30Miami Nagydíj, Miami
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola

Fernando Alonso számára fantasztikusan alakult az idénykezdet, hiszen háromból három nagydíjon végzett a harmadik helyen a tél folyamán óriásit javuló Aston Martin volánja mögött.

A szaúdi versenyt követően ugyanakkor az ausztráliain is veszélybe került a dobogós helye, miután a második újraindítást követően Carlos Sainz Jr. megforgatta, majd a Haas megóvta a verseny végeredményét a „semmissé" tett kör miatt – ezt végül elutasították a sportfelügyelők.

A kaotikus versenyen a kétszeres vb-első az újraindítást követően a korábbi csapattársat, Lewis Hamiltont próbálta levadászni, ám a hajrában jött megszakítások meghiúsították a két bajnok összecsapását.

Nagy volt az érzelmi hullámvasút, sok dolog történt a futam elején és a végén. Az utolsó fél órában nehéz volt megérteni, hogy pontosan mi történik. De maga a verseny tempó szempontjából rendben volt. A Mercedes nagyon gyors volt, és Lewis fantasztikus munkát végzett. Egész futam alatt próbáltam hibára kényszeríteni, végig közel maradtam hozzá, de igazi bajnokhoz méltóan versenyzett, hiba nélkül. Talán egyetlen elfékezésére emlékszem a 13-as kanyarnál az 58 kör alatt, egyszerűen nem volt lehetséges nyomás alá helyezni őt, de teljesen jó a harmadik hely."

„Az első piros zászló a kezünkre játszott, hiszen George (Russell) és Carlos is kiállt előtte cserélni, szóval ingyen nyertünk két helyet, a második megszakítás nyilván nem segített nekünk azzal az incidenssel. Aztán végül szerencsénk volt, és harmadikként láttam meg a kockás zászlót. A harmadik és a negyedik hely fantasztikus eredmény a csapat szempontjából" – elevenítette fel az eseményeket, majd elmondta, mi a célja a folytatásban.

Jó lenne a dobogó valamelyik felsőbb fokára is állni. Három harmadik hely után legalább egy második hely jöjjön össze!"

Alonso három nagydíjat követően a két Red Bull-versenyző mögött a harmadik pozíciót foglalja el az egyéni vb-összetettben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik