El: Kádár egy büntető kiharcolásával járult hozzá a kijevi sikerhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.14. 19:14
null
André Silva (9) jelenleg vezeti az El góllövőlistáját (Fotó: AFP)
Csütörtök este megkezdődtek az Európa-liga főtáblás küzdelmei, melyekben összesen hat magyar labdarúgó és csapata érdekelt. A Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev hátrányból fordítva 3–1-re felülmúlta az albán Skënderbeut, a magyar védő végig a pályán volt, ő harcolta ki a harmadik gól előtti tizenegyest. Az AC Milan Bécsben aratott nagy győzelmet, a triplázó André Silva vezérletével 5–1-re verte az Austria Wient. Az Everton Olaszországban égett meg, 3–0-ra kikapott az Atalantától.

A kora esti mérkőzések közül magyar szempontból a Dinamo Kijev meccse volt a legérdekesebb, és a Skënderbeu meglepően érett futballt mutatott be Kádárék ellen. Olyannyira, hogy a meccs 39. percében egy kontra végén Gjergji Muzaka pontos lövésével a vezetést is megszerezte az albán csapat.

Kádár Tamás némileg benne volt a gólban, kicsit habozott, mielőtt kiváltott volna a támadóra, így nem is ért oda időben. A magyar válogatott védő négy perc múlva megpróbálta jóvátenni a hibáját, amikor egy szabadrúgáshoz előrement fejelni, de csúsztatása néhány centivel elkerülte a jobb alsót.

A második félidő elején aztán hamar jött a kijevi egyenlítés: egy Kádártól induló akció végén Szergej Szidorcsuk bombázott a léc alá. Alig három perccel később pedig már a hazaiaknál volt az előny, miután Júnior Moraes közelről bekotorta a labdát Derlis González beadásából.

A félidő közepén ismét Kádár pillanatai érkeztek el, amikor a 65. percben kiharcolt egy tizenegyest: egy szöglet előtt megint felment fejelni, s míg arra vártak, hogy elvégezzék a sarokrúgást, Kádár a sportszárával babrált, majd felegyenesedés közben fejjel Gledi Micit a hasánál picit meglökte, amit az albán rossz néven vett, és amikor jött befelé a labda, lerántotta Kádárt. A belga Bart Vertenten által megítélt büntetőt Dieumerci Mbokani váltotta gólra, és állította be ezzel a 3–1-es végeredményt.

A csoport másik meccsén a Videotont búcsúztató szerb Partizan és a svájci Young Boys az első negyedóra végén elrendezték a gólszerzés kérdését: Marko Jankovics 11. percben esett találatára Christian Fassnacht válaszolt a svájciaktól.

A Kleinheisler Lászlót sérülése miatt nélkülöző Asztana korán hátrányba került Villarrealban, és ugyan a második félidőben sikerült egyszer az egyenlítés, a hajrában szerzett két gyors góllal a spanyolok begyűjtötték a három pontot. A Slavia Praha közben hazai pályán 1–0-ra verte a Maccabi Tel-Avivot.

A szintén sérült Szalai Ádám nélkül a Hoffenheim a Bragát fogadta, és ugyan Sandro Wagner 24. percben esett góljával még a németek vezettek, a portugálok a félidő hosszabbításában és a második játékrész elején fordítani tudtak és megszerezték a győzelmet.

A Milan valódi gálaelőadást tartott az Austria Wien otthonában, Calhanoglu 7. percben lőtt óriási bombagóljánál már sejteni lehetett, hogy egészen rendkívüli találkozónak nézünk elébe. A gólgyártást André Silva három perccel később folytatta, majd a 20. percre már annak sem maradt több kérdése a meccs kimenetelével kapcsolatban, akinek addig még volt: a portugál támadó háromgólosra növelte az olaszok előnyét.

A két hete a magyar válogatott ellen is betaláló André Silva a második félidő elején aztán megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik gólját – legutóbb Kaká triplázott európai kupamérkőzésen az AC Milanból, még 2006-ban az Anderlecht ellen.

Ekkor már a hazaiak is örülhettek egy gólnak, Alexandar Borkovic csökkentette a hátrányt a második félidő első perceiben, ám hogy a végén mégis négy lett a különbség, arról az alig egy perce pályán lévő Suso gondoskodott a 63. percben.

Az 5–1-re győző Milan a nap pozitív meglepetését okozta, míg a kellemetlen csalódás az Everton drukkereit érhette, miután kedvenceik Olaszországban szenvedtek sima 3–0-s vereséget az Atalantánál.

A bergamóiak az első játékrész utolsó húsz percében elintézték Rooneyékat, előbb a 27. percben Andrea Masiello, majd a 41. minutumban Alejandro Gómez volt eredményes, a végeredményt pedig a 44. percben Bryan Cristante állította be.

A második félidőre ugyan feljavult az Everton, ám Ronald Koeman csapatának még a szépítés sem jött össze.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Slavia Praha–Maccabi Tel-Aviv 1–0
(Necid 12.)
Villarreal–Asztana 3–1 (Sansone 16., Bakambu 75., Cserisev 77., ill. Tomasov 68.)
B-CSOPORT
Young Boys–Partizan Beograd 1–1 (Fassnacht 14., ill. M. Jankovics 11.)
Dinamo Kijev–Skënderbeu 3–1 (Szidorcsuk 47., Júnior Moraes 50., Mbokani 65., ill. Muzaka 39.,)
C-CSOPORT
Istanbul Basaksehir–Ludogorec 0–0
Hoffenheim–Sporting Braga 1–2
(S. Wagner 24., ill. J. C. Teixeira 45+1., Dyego Sousa 50.)
D-CSOPORT
HNK Rijeka–AEK Athén 1–2
(Elez 29., ill. Mantalosz 16., Hrisztodulopulosz 62.)
Austria Wien–Milan 1–5 (Borkovic 47., ill. Calhanoglu 7., André Silva 10., 20., 56., Suso 63.)
E-CSOPORT
Apollon Limassol–Lyon 1–1 (Sardinero 93., ill. Depay 53. – 11-esből)
Atalanta–Everton 3–0 (Masiello 27., A. Gómez 41., Cristante 44.)
F-CSOPORT
FC Köbenhavn–Lokomitiv Moszkva 0–0
Zlín–Sheriff Tiraspol 0–0

Austria Wien–Milan 1–5

0–1 (Calhanoglu)



0–2 (André Silva)


0–3 (André Silva)

1–3 (Borkovic)

1–4 (André Silva)

1–5 (Suso)

Hoffenheim–Braga 1–2

1–0 (Wagner)

1–1 (J. C. Teixeira)

1–2 (Dyego Sousa)


Atalanta–Everton 3–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik