S. ZS.
P. V.
2023.03.29 16:42 Frissítve: 2023.03.30 11:01

FTC: Ez a kiállítás az »úgyse fog menni« embereknek szól – Kubatov Gábor

„EL-HŐSÖK” címmel időközi kiállítás nyílt a Ferencváros Európa-liga-meneteléséről a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban. Az októberig megtekinthető kiállítást szerdán Kubatov Gábor, az FTC elnöke nyitotta meg, s az elsők között tekintette meg Sztanyiszlav Csercseszov, valamint Dibusz Dénes.

 

„Leginkább azoknak ajánlom ezt a tárlatot, akik azt gondolják: kár erőlködni, úgysem sikerül – kezdte Kubatov Gábor. – Nagy utat tett meg a klub, amíg eljutott oda, hogy immár évek óta ott van valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében, és most a tavaszt is megértük. Tizenhat mérkőzés, huszonnégy gól, csaknem háromszázötvenezer néző, milliónyi élmény. És ebben benne van Budapest, ez a gyönyörű város, a Groupama Aréna és a Puskás Aréna – fantasztikus helyszínek. Ahogy a magyar válogatott, a Ferencváros is rengeteget fejlődött, és büszke lehet az elért eredményekre.”

Beszédében egy ősi kínai mondást is idézett, miszerint nem a kutya mérete a fontos, hanem a harc mérete a kutyában. Mint mondta, ez a Ferencváros.

A Ferencváros elnöke elárulta, neki a Trabzonspor elleni Európa-liga-csoportkörös mérkőzés a legemlékezetesebb. Mint említette a török bajnok a mérkőzést megelőző napokban még hétmillió euróért megerősítette csapatát, és maga a meccs sem indult túl jól a ferencvárosiaknak, hiszen Eldar Civicet – az elnök szerint is jogosan – a mérkőzés elején kiállították...

„...és mégis megnyertük az összecsapást – folytatta az elnök. – Fantasztikus este volt, amely megmutatta, mire képes ez a csapat. Az a mérkőzés örök emlék nekünk.”

A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Koncz Márton)

A Groupama Arénában található Fradi Múzeumban fényképek és emléktárgyak illusztrálják a nagy menetelést, még az a kis gömb is látható, amelyet Gera Zoltán húzott ki a sorsoláskor, és a Ferencváros nevét rejtette. Az ünnepélyes megnyitón ott volt Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, Dibusz Dénes csapatkapitány, s a 84 éves Rákosi Gyulától kezdve az U15-ös csapatot erősítő Kern Ákosig számtalan játékos vett részt az eseményen: Horváth László a hatvanas, Bálint László a hetvenes, Lipcsei Péter a kilencvenes-kétezres évek ikonikus Fradi-játékosa volt.

„Nagyon megtisztelő, hogy itt lehetek a megnyitón – mondta Sztanyiszlav Csercseszov a Ferencváros vezetőedzője. – Megpróbáltuk hasznosan kitölteni a válogatott mérkőzések miatti szünetet, de ez nem könnyű, mert sok játékosunk csatlakozott nemzeti együtteséhez, azokkal dolgoztunk, akik a Népligetben maradtak. Nagyon jó végignézni az Európa-liga-mérkőzéseket megörökítő fotókat, mindig felidézik a hangulatot, és annak örülök a leginkább, hogy a szurkolóknak örömet szereztünk.”

Az egyik falon lévő hatalmas fotón az orosz mester a távolba mutat – rákérdeztünk, mire gondolhatott abban a pillanatban?

„Arra, hogy ez itt az Európa-liga – mosolygott Csercseszov. – És azt mutatom, hogy arra van a Bajnokok Ligája...”

2023.06.07 20:42:37

Európa-liga nemzetisport.hu

A Fiorentina csak egyszer tudott egyenlíteni az Ekl-döntőben, pár angol drukker igen sportszerűtlenül viselkedett.

2023.06.01 21:54:43

Európa-liga nemzetisport.hu

A fiú rendszeres látogatója a Fehérvár meccseinek, öt éve nyilatkozott is a klubhonlapnak.

2023.06.01 22:43:36

Európa-liga nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Egy ilyen hangulatú meccsen talán Mourinhónak is érdemes lett volna elővennie a szoborszerű, megnyugtató, önbizalmat sugárzó arcát. Ehelyett jött az ugrálás, a mutogatás, a gesztikulálás, a nyomásgyakorlás, a provokáció és minden más, ami ahhoz vezetett, hogy a két kispad is egymásnak esett; ilyen hangulatban azért a labdarúgóknak nehéz higgadtnak maradniuk.

2023.05.31 19:18:33

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sevillaiak, rómaiak csapatuk mezében várost néztek.