El: „Mitrovics villanása kevés volt”; „Egyre távolabb az európai tavasz” – szerb lapszemle

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 08:58
null
„A nagyon gyenge Zvezda veszített Magyarországon, egyre távolabb az európai tavasz” – írja a szerb Nova hírportál a belgrádiak FTC elleni budapesti vereségéről (Fotó: Török Attila)
A Crvena zvezda budapesti 2–1-es veresége után a szerb lapok nem fukarkodtak a negatív jelzőkkel, ami a csapat teljesítményét illeti. Hiába mondta napokkal a találkozó előtt Milos Milojevics, a belgrádi együttes vezetőedzője, hogy a Groupama Arénában nem lehet a 4–1-es győzelemből megélni, a szerb sajtó és a közvélemény újabb sikerben bízott, a Zvezda azonban csak árnyéka volt önmagának: csütörtök este a szerb csapatnak még a döntetlent sem sikerült kiharcolnia, így a csoport utolsó helyén várja a hátralévő két fordulót.

„Mitrovics villanása kevés volt” – írja a címoldalon a Szportszki zsurnal. A sportnapilap szerint a budapesti vereség miatt a Crvena zvezda igencsak eltávolodott a továbbjutástól, vagyis nehezen szerezheti meg a csoport második helyét. A Zvezda gólszerzője, Sztefan Mitrovics szerint nem érdemeltek vereséget: a gólszerző szerint úgy kezdték a találkozót, ahogy megbeszélték, de akkor jött Zachariassen gólja

„A második félidőben jól játszottunk, egyenlítettünk, voltak helyzeteink is, nem érdemeltünk vereséget”
– mondta Mitrovics, aki szerint ilyen a futball, ha valamelyik csapat nem használja ki a lehetőségeit, akkor így jár. A fiatal játékos úgy véli, a Zvezdának nincs más lehetősége, mindent egy lapra kell feltennie, és a következő két mérkőzésén a mindent vagy semmit jelszóval kell pályára lépnie.

„A nagyon gyenge Zvezda veszített Magyarországon, egyre távolabb az európai tavasz”
– ezzel a címmel jelent meg a mérkőzésről szóló tudósítás a Nova hírportálon. A beszámoló szerint a Crvena zvezda semmit nem mutatott abból a játékból, amelyet egy héttel ezelőtt láthattak a szurkolók a belgrádi meccsen. A portál szerint a vereség után nemcsak a második, de még az Európa-konferencialiga szereplést érő harmadik hely megszerzése is nehéz feladat lesz, mivel a belgrádi csapatnak csak három pontja van, és egyszer még idegenben is pályára kell lépnie.

„A Ferencváros visszavágott a belgrádi vereségért, és a csoport élére állt, egyre nehezebb helyzetben a szerb bajnok” – írja az N1 Televízió honlapja, melynek tudósítása arra is kitért, hogy a Trabzonspor fölényes, 4–0-s győzelme a Monaco ellen a Zvezda kezére játszott, ugyanis a belgrádiak, ha megnyerik a hátralévő két meccsüket, akkor megszerezhetik a csoport második helyét. De ez nem lesz könnyű az egyre jobb formában lévő török csapat ellen, valamint a Monaco stadionjában.

„Habár nem villogott, a Ferencváros megérdemelte a győzelmet, Európában a hibákat azonnal büntetik” – áll a tudósítás összegzésében.

„Emberek, minden a Zvezda kezében van: két győzelemmel meglenne az európai tavasz, az első hely sincs nagyon messze” – olvasható a Blic honlapján a túlzott optimizmussal megírt cikk, amely úgy folytatódik, hogy „ha összehasonlítjuk a belgrádi és a budapesti mérkőzést, úgy tűnhet, hogy a Zvezda egy egészen másik csapattal állt ki a magyar fővárosban. Ennek ellenére a piros-fehéreknek szolid esélyük van arra, hogy átteleljenek, és a sorsuk a saját kezükben van, legalábbis ami a második helyet illeti. De még az első helyet is meg lehetne csípni egy kis matematikázással.”

Ahhoz, hogy a Zvezda első legyen, az kell, hogy mindkét mérkőzését megnyerje, a Ferencváros pedig egy pontot se szerezzen a Trabzonspor és a Monaco ellen. Ha ez így megvalósulna, akkor a 6. forduló után mind a négy csapatnak kilenc pontja lenne…

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Ferencváros–Crvena zvezda (szerb) 2–1 (1–0)

Budapest, Groupama Aréna, 20 675 néző. Vezette: Stefanski (lengyel)
FTC: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – A. Traoré, Zachariassen, Gojak (Nguen, 66.) – R. Mmaee (Boli, 90+4.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic (Milunovics, 82.), Rodics – Sz. Mitrovics, S. Sanogo (Kangwa, 27.), G. Kanga (Mijatovics, 82.), Ivanics – Katai (Bukari, 61.), Pesics. Vezetőedző: Milos Milojevics
Gólszerző: Zachariassen (23.), S. Mmaee (61.), ill. Sz. Mitrovics (55.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A JÁTÉKNAP TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEIRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A csoport másik mérkőzésén
Trabzonspor (török)–Monaco (francia) 4–0
(Malang Sarr 44. – öngól, Vitor Hugo 58., Bardi 57., Trezégé 69.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 4 3 1 7–7 0 9
2. Trabzonspor 4 2 2 9–7 +2 6
3. Monaco 4 2 2 4–6 –2 6
4. Crvena zvezda 4 1 3 6–6 0 3

EURÓPA-LIGA
A H-CSOPORT EREDMÉNYEI
1. FORDULÓ

Crvena zvezda (szerb)–Monaco (francia) 0–1
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2

2. FORDULÓ
Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) 2–1
Monaco (francia)–Ferencváros 0–1

3. FORDULÓ
Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros 4–1
Monaco (francia)–Trabzonspor (török) 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik